![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy |
![]() |
Čas prípravy: asik 2 hodiny a pol |
![]() |
Počet porcií (kusov): 20 kusov |
Cesto:
200 g masla
100 g kryštálového cukru
5 ks vajec
60 g kakao
250 g lieskové oriešky
1 PL maizeny
1 PL prášku do pečiva
kryštálový cukor
čokoládové hoblinky
Krém:
200 g brusníc
100 g práškového cukru
400 ml smotany na šľahanie
2 ks stužovač šľahačky
+ vytvoriť nákupný zoznam Čas prípravy: 35 + 25 min.
Postup receptu:
1.
Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme dopenista a po jednom zašľaháme vajcia. Kakao zmiešame s mletými orechmi, práškom do pečiva a s maizenou. Sypkú zmes potom vmiešame do maslovej.
2.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 25 minút. Vychladnutý korpus opatrne vyklopíme z plechu a odstránime papier. Brusnice opláchneme a spolu s práškovým cukrom vložíme do hrnca. Necháme zovrieť, 3 minúty varíme, potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme so stužovadlom dotuha a vmiešame brusnicovú zmes. Rozdelíme ju na čokoládový korpus, povrch uhladíme a necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny. Zákusok nakrájame na kúsky, posypeme hoblinkami čokolády a servírujeme.
4.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 - 4
Tento recept je dobry na leto dokaže sprijemniť chvile a je vyborny.
![]() |
Autor: Mikala |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
fotka bola odstranena, kvoli autorskym zakonom
http://lesk.cas.sk/clanok/83060/brusnicovo-cokolad...