Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 15 minút plus 2 hodiny | |
Počet porcií (kusov): 5-10 |
1 balenie Liptov Korbáčiky HRAVÉ
150 g kuracích pŕs
350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové)
70 g kuracích pečienok
1 ČL posekaného tymiánu
2 vajíčka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g na plátky na krájaného vareného bôčika
2 PL paradajkového pretlaku
1 ČL ostrej mletej
paprikovej pasty
soľ a korenie
1. Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.
2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.
3. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.
4. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Prajeme dobrú liptovskú chuť!
Autor: Liptov | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zajímavé s tím korbačikem
krasne ako vzdy...