Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
6 kuracích stehien, 750 g šampiňónov, 1 kápia, 1 zelená paprika, 1 čerstvá čili paprika, 2 veľké cibule, 300-400 g cherry paradajok, 200 ml smotany na varenie (10%), 3 pl olivového oleja, morská soľ, mleté biele korenie, kurkuma, mletá sladká paprika
Zo stehien odstránime kožu a naložíme ich na noc do marinády zo smotany a korenín okrem mletej papriky. Namarinované stehná osušíme papierovými obrúskami a krátko opečieme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Vyberieme na podnos a v panvici, kde sa opekali, speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom k nej pridáme pokrájanú zeleninu, ktorú iba chvíľu poobraciame, aby sa prepojila s cibuľou. Zmes preložíme do zapekacej misy, navrch poukladáme opečené stehná, všetko posypeme mletou sladkou paprikou a zalejeme marinádou, v ktorej bolo naložené mäso. Misu zakryjeme alobalom a pri 180°C pečieme asi 40 minút. Dopečieme odkryté. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. K cestovinám môžeme pridať kopček hustej smotany.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.