Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Čas prípravy: 30 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
Na palacinky
200 ml kokosove mlieko
1 vajce
l lyzicka kurkuma
1 lyzicka mlety koriander
sol
hladka muka (cca 70 g)
ghee + lyzicka sezamovy olej na opekanie
Zaklad na pilav
120 g dlhozrnna ryza
100 ml pasirovane paradajky
150 ml vyvar
3 velke cesnakove strucky
pol cervenej cibule
1 stiplava paprika
1 lyzicka balzamikovy ocot
podla chuti stipka cukru, sol, mlete cierne korenie
1 lyzica olej.
Dokoncenie pilavu :
100g (cista vaha) male vylupane, ocistene, krevety
2 velke strucky cesnaku
lyzica ghee
zelensia cast poru
kyticka koriandrovej vnate
Urobime si zaklad na pilav
Ryzu v sitku preplachneme pod tecucou vodou a nechame odkvapkat.
Cibulu, cesnak a stiplavu papriku ocistime a nakrajame na male kusky.
Vyvar zohrejeme a zmiesame s pasirovanymi paradajkami.
Na oleji orestujeme cibulu, cesnak a stiplavu papriku, pridame ryzu a premiesame.
Zalejeme vyvarom s pasirovanymi paradajkami. Pokial nemate pasirovane paradajky, tak lyzicku paradajkoveho pretlaku dobre zmiesajte s horucou vodou.
Pridame balzamikovy ocot a trochu soli. Ja si vyvar varim z ostatkov po vykostovani kurciat, sol tam davam minimalne, takze ten pilav som osolila. Ale ak si budete robit vyvar z kocky, tak so solou opatrne.
Varime na miernom ohni a davame pozor aby sa nam nic nepripalilo.
Ked je tekutina dostatocne vsiaknuta, ale pilav je stale mokrejsi ako by sa patrilo a ryza nie je este celkom makka...vtedy vezmeme hrniec, zabalime ho do cistej utierky a ulozime ho do perin. Tam nam krasne dojde, bez rizika, zeby sa nam nieco pripalilo a ostane stale v teple.
V kokosovom mlieku rozlahame 1 vajce, dame trochu soli, lyzicku kurkumy a lyzicku mleteho koriandru.
Pridame hladku muku....70 g je ciste orientacne, radsej pridavajte po lyziciach. Cesto by malo byt huste.
Rozohrejeme ghee s olejom a opekame palacinky z obidvoch stran.
Urcite raz urobim aj palacinky na sladko z kokosoveho mlieka..tak jemne palacinky ako teraz sa mi jakziv nepodarili.
Tesne predtym ako budeme podavat pilav, ocistime cesnak a naplatkujeme ho. Zelensiu cas poru nakrajame na tenke pruzky.
Krevety oplachneme a nechame odkvapkat. Ja som kupila tie uplne male, gambas som tam nedavala, tie sa mi skor hodia na smazenie v cestickach. Ale je to vasa vec ake pouzijete.
Rozohrejeme ghee, pridame por, cesnak a krevety. Opekame MAXIMALNE 2 minuty. Ak ich nechate dlhsie, tak riskujete, ze Vam ostanu gumove a tvrde..
Z perin vyberieme hrniec a vmiesame krevetovu zmes aj s vypekom do ryze.
Pilav ochutname , podla potreby dochutime solou a korenim. Posypeme sekanou koriandrovou vnatou a naplnime nim palacinky.
Moje recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/
vlozila som to medzi bezmasite jedla aj ked su tam tie krevety. fakt neviem kde by to mohlo patrit.
btw...zila som v tom, ze sa to pise pilav....tak som teda nechala nazov pilav a nie pilaf
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Miska: ty kokso...teda teta si makne.
vdaka za odkaz a typ.....poskusam
A tu mas recept, hovori sa im aj Vadam. http://recipesnmore.blogspot.in/2007/04/javarsi-va... Skusaj
Ja som skusala sago papad robit raz. Ale nepodarilo sa mi to. Raz sa na to dam znova. Len teraz byvame na takoom mieste, kde sa mi hrozne prasi na balkon, tak to nmam kde susit. Pozri takto to robia tety tu http://farm6.static.flickr.com/5295/5550369163_595... Toto su take malicke zo saga, co sa podavaju ako snack. A inak spravne je pilav, pilaf aj pulao.
Miska: urcite vyskusam tu ryzu, tak ako si kazala.....vdaka ti zato dobra zena
Miska: tu ovocnu kozu si tu obcas kupim hotovu....nerobila som ju este sama
Jasne
Miska: jezis michs....to si ty?????????????????????? boze ako rada ta vidim
Poznas ovocnu kozu? Poznas. Papad sa robi podobne, len z inych surovin a susi sa na slnku. Ovocna koza z manga sa napr. u nas vola Aam papad A ryzovu muku nezhanaj. Namoc nejaku lacnejsiu ryzu na noc a rano ju rozmixuj s trochou vody a potom uz len dolad ake huste cesto ti treba.
Miska: no v povodnom recepte bolo pisane, ze sa tie palacinky maju robit z ryzovej muky...ktoru som nemala a tak som improvizovala. predpokladam, ze nasinec radsej urobi z hladkej, ako si ma zhanat ryzovu muku.
takze ten papad su vlastne take suchsie placky...vsak?
skusim si vyguglit nejaky recept na ne a urobim....nasla som si strasne vela super receptov na pilaf, takze sa mi to hodi. miska vdaka za info
Su rozne, napr. sosovicove alebo zo saga. Tenke susene placky, ktore mozes bud hlboko vyprazit do chrumkava alebo na sucho rovno nad plamenom.https://www.google.co.in/search?q=papad&hl=en&clie...
Miska: ja neviem co je to papad
K pilaf-u sa hodi papad. Pekny recept.
No to vypadá moc jedle
Ani nemám slov