Viac ako  4 000  receptov

Pilav s krevetami v exotických palacinkách

Pilav s krevetami v exotických palacinkách
nahoru
Pilav s krevetami v exotických palacinkách Pilav s krevetami v exotických palacinkách
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

Na palacinky

200 ml kokosove mlieko
1 vajce
l lyzicka kurkuma
1 lyzicka mlety koriander
sol
hladka muka (cca 70 g)
ghee + lyzicka sezamovy olej na opekanie

Zaklad na pilav

120 g dlhozrnna ryza
100 ml pasirovane paradajky
150 ml vyvar
3 velke cesnakove strucky
pol cervenej cibule
1 stiplava paprika
1 lyzicka balzamikovy ocot
podla chuti stipka cukru, sol, mlete cierne korenie
1 lyzica olej.

Dokoncenie pilavu :

100g (cista vaha) male vylupane, ocistene, krevety
2 velke strucky cesnaku
lyzica ghee
zelensia cast poru
kyticka koriandrovej vnate

Postup

Urobime si zaklad na pilav
Ryzu v sitku preplachneme pod tecucou vodou a nechame odkvapkat.
Cibulu, cesnak a stiplavu papriku ocistime a nakrajame na male kusky.
Vyvar zohrejeme a zmiesame s pasirovanymi paradajkami.
Na oleji orestujeme cibulu, cesnak a stiplavu papriku, pridame ryzu a premiesame.
Zalejeme vyvarom s pasirovanymi paradajkami. Pokial nemate pasirovane paradajky, tak lyzicku paradajkoveho pretlaku dobre zmiesajte s horucou vodou.
Pridame balzamikovy ocot a trochu soli. Ja si vyvar varim z ostatkov po vykostovani kurciat, sol tam davam minimalne, takze ten pilav som osolila. Ale ak si budete robit vyvar z kocky, tak so solou opatrne.
Varime na miernom ohni a davame pozor aby sa nam nic nepripalilo.
Ked je tekutina dostatocne vsiaknuta, ale pilav je stale mokrejsi ako by sa patrilo a ryza nie je este celkom makka...vtedy vezmeme hrniec, zabalime ho do cistej utierky a ulozime ho do perin. Tam nam krasne dojde, bez rizika, zeby sa nam nieco pripalilo a ostane stale v teple.
V kokosovom mlieku rozlahame 1 vajce, dame trochu soli, lyzicku kurkumy a lyzicku mleteho koriandru.
Pridame hladku muku....70 g je ciste orientacne, radsej pridavajte po lyziciach. Cesto by malo byt huste.
Rozohrejeme ghee s olejom a opekame palacinky z obidvoch stran.
Urcite raz urobim aj palacinky na sladko z kokosoveho mlieka..tak jemne palacinky ako teraz sa mi jakziv nepodarili.
Tesne predtym ako budeme podavat pilav, ocistime cesnak a naplatkujeme ho. Zelensiu cas poru nakrajame na tenke pruzky.
Krevety oplachneme a nechame odkvapkat. Ja som kupila tie uplne male, gambas som tam nedavala, tie sa mi skor hodia na smazenie v cestickach. Ale je to vasa vec ake pouzijete.
Rozohrejeme ghee, pridame por, cesnak a krevety. Opekame MAXIMALNE 2 minuty. Ak ich nechate dlhsie, tak riskujete, ze Vam ostanu gumove a tvrde..
Z perin vyberieme hrniec a vmiesame krevetovu zmes aj s vypekom do ryze.
Pilav ochutname , podla potreby dochutime solou a korenim. Posypeme sekanou koriandrovou vnatou a naplnime nim palacinky.

Poznámka

Moje recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/

vlozila som to medzi bezmasite jedla aj ked su tam tie krevety. fakt neviem kde by to mohlo patrit.

btw...zila som v tom, ze sa to pise pilav....tak som teda nechala nazov pilav a nie pilaf

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pilav s krevetami v exotických palacinkách"

autor: vybusna
vložené: 12. 04. 2013 11:28:24  nahlásiť  reagovať
 

Miska: ty kokso...teda teta si makne.
vdaka za odkaz a typ.....poskusam

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2013 11:17:02  nahlásiť  reagovať
 

A tu mas recept, hovori sa im aj Vadam. http://recipesnmore.blogspot.in/2007/04/javarsi-va... Skusaj smajlik

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2013 11:16:06  nahlásiť  reagovať
 

Ja som skusala sago papad robit raz. Ale nepodarilo sa mi to. Raz sa na to dam znova. Len teraz byvame na takoom mieste, kde sa mi hrozne prasi na balkon, tak to nmam kde susit. Pozri takto to robia tety tu http://farm6.static.flickr.com/5295/5550369163_595... Toto su take malicke zo saga, co sa podavaju ako snack. A inak spravne je pilav, pilaf aj pulao.

autor: vybusna
vložené: 12. 04. 2013 11:12:47  nahlásiť  reagovať
 

Miska: urcite vyskusam tu ryzu, tak ako si kazala.....vdaka ti zato dobra zena

autor: vybusna
vložené: 12. 04. 2013 11:11:45  nahlásiť  reagovať
 

Miska: tu ovocnu kozu si tu obcas kupim hotovu....nerobila som ju este sama

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2013 11:11:01  nahlásiť  reagovať
 

Jasne smajlik

autor: vybusna
vložené: 12. 04. 2013 11:09:31  nahlásiť  reagovať
 

Miska: jezis michs....to si ty?????????????????????? boze ako rada ta vidim

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2013 11:08:34  nahlásiť  reagovať
 

Poznas ovocnu kozu? Poznas. Papad sa robi podobne, len z inych surovin a susi sa na slnku. Ovocna koza z manga sa napr. u nas vola Aam papad smajlik A ryzovu muku nezhanaj. Namoc nejaku lacnejsiu ryzu na noc a rano ju rozmixuj s trochou vody a potom uz len dolad ake huste cesto ti treba.

autor: vybusna
vložené: 12. 04. 2013 11:05:52  nahlásiť  reagovať
 

Miska: no v povodnom recepte bolo pisane, ze sa tie palacinky maju robit z ryzovej muky...ktoru som nemalasmajlik a tak som improvizovala. predpokladam, ze nasinec radsej urobi z hladkej, ako si ma zhanat ryzovu muku.
takze ten papad su vlastne take suchsie placky...vsak?
skusim si vyguglit nejaky recept na ne a urobim....nasla som si strasne vela super receptov na pilaf, takze sa mi to hodi. miska vdaka za info

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2013 11:03:00  nahlásiť  reagovať
 

Su rozne, napr. sosovicove alebo zo saga. Tenke susene placky, ktore mozes bud hlboko vyprazit do chrumkava alebo na sucho rovno nad plamenom.https://www.google.co.in/search?q=papad&hl=en&clie...

autor: vybusna
vložené: 12. 04. 2013 11:01:46  nahlásiť  reagovať
 

Miska: ja neviem co je to papad smajlik

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2013 11:00:22  nahlásiť  reagovať
 

K pilaf-u sa hodi papad. Pekny recept.

autor: Iljusa
vložené: 12. 04. 2013 09:13:00  nahlásiť  reagovať
 

No to vypadá moc jedle smajliksmajlik

autor: zizala
vložené: 12. 04. 2013 07:50:05  nahlásiť  reagovať
 

smajlik smajliksmajliksmajliksmajlik Ani nemám slov smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz