![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň |
![]() |
Počet porcií (kusov): 6 |
Cesto: 250 g múky (polohr.+ hladká 1:1) 1 dl vlažnej vody, 1 PL ražného kvásku, 1 PL jogurtu, 1 čL soli, 1 čL cukru, 1PL oleja, 8 g čerstvého droždia *** Plnka: 1 syr Encián, 1 domáca klobása, 1 PL kyslej smotany, 1 vajíčko (roztrepať a časť nechať na potretie), zelené bylinky (medvedí cesnak, bazalka a pod.)
Zo surovín vypracujeme hladké cesto, necháme vykysnúť. Na doske ho pomúčime, prepracujeme a odrežeme z neho cca 1/3, ktorú dáme bokom.
Zvyšné cesto sformujeme do bochníčka a necháme na doske prikryté stáť cca 10 min. prikryté utierkou.
Potom bochníček rozvaľkáme do tvaru kruhu. Nasunieme ho na hárok PNP a presunieme na plech.
Zvyšnú tretinu cesta vyformujeme do dvoch šúľcov, ktoré spolu prepletieme a z pletenca urobíme po obvode kruhu mantinel. Trocha ho pritlačíme k cestu a prstami sformujeme. Necháme prikryté stáť na doske a zatiaľ pripravíme plnku.
Plnka:
Syr pokrájame na menšie kúsky, klobásu buď pomelieme alebo ju mixneme na jemnejšie. Rozomletú klobásu pridáme k syru, rovnako i smotanu a vajíčko. Premiešame, ak chceme, môžeme dochutiť pikantnými somarinkami a pridáme nasekané bylinky. Všetko zasa premiešame a rozložíme na cesto, okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a môžeme posypať nejakými semiačkami.
Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry (pizza program) pri 200°C dozlatista (cca 15 minút).
http://www.nasavareska.blogspot.sk/2013/04/sl..." target = "_blank">http://www.nasavareska.blogspot.sk/2013/04/slany-r...
![]() |
Autor: nigina |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ďakujem áno, aj na večeru môže byť. Len si potom treba ísť zabehať
juuuj ten je krasny...u nas by bol skor na veceru....Je uzasny