Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň | |
Počet porcií (kusov): 28 |
cesto:
400 g hladkej múky špec.,
100 g celozrnnej pšeničnej múky,
3 PL pšeničného kvásku (nemusí byť, ale pridáme viac droždia)
250 ml mlieka,
14 g čerstvého droždia,
3 žĺtka,
100 ml oleja,
1 čL soli,
3 PL kryšt. cukru (kopcovité)
na pomastenie: olej, bielok rozšľahaný s 1 PL mlieka
plnka:
tvarohová: 250 g hrudkového tvarohu, 1 žĺtok, práškový cukor podľa chuti, trocha pomarančovej kôry z biopomaranča (alebo esenciu), 2 PL gustinu (kukuričný škrob), hrozienka - všetky prísady (okrem hrozienok) spolu dôkladne premiešame
maková : mletý mak, trocha mlieka, cukor, škorica, hrozienka - Do kastróla dáme trocha mlieka a cca 2 PL kryštálového cukru a zohrejeme, pridáme mak a stále miešame. Miešame, kým sa odparí časť mlieka a my dostaneme makovú kašu dostatočne hustú. Môžeme podľa chuti dosladiť a dochutiť mletou škoricou.
Všetky ingrediencie na cesto dáme do nádoby DP a zvolíme program CESTO. Poradie surovín dodržíme ako je obvyklé pre danú DP.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik a rozkrájame ho na menšie obdĺžničky cca 12 x 8 cm ( môžeme aj na menšie). Cesto necháme chvíľu oddychovať a pripravíme si plnky. Makovú plnku necháme úplne vychladnúť, takže ju pripravíme prvú a plníme ňou neskôr.
Jednotlivé obdĺžničky cesta pred plnením najprv trocha natiahneme a lyžicou naložíme plnku pozdĺž dlhšieho okraja.
Pridáme hrozienka a zatočíme do šulca, ktorý v polovici prehneme.Naplnené necháme stáť na doske.
Každú roládku si preklopíme nastojato, nožnicami nastrihneme z prehnutej strany smerom k voľnej ale nedostrihneme do konca. (Ja som ich najprv narezávala nožom, ale nožnicami je to lepšie).
Rozstrihnuté časti vytočíme do opačných strán a položíme na plech s PNP. Vzniknú srdiečka (ak sa trocha snažíme :-)
Všetky pomastíme zvrchu olejom a necháme asi 20 minút kysnúť na sporáku.
Rúru rozkúrime na 200 °C.
Pred vložením do rúry srdiečka potrieme zmesou rozšľahaného bielka a mlieka. Pečieme dozlatohneda.
(Ja som piekla len so spodným ohrevom a ventilátorom, po 10 minútach boli hotové. Čas si ale každý ustráži podľa svojej rúry, takže môj čas je len pre orietáciu).
Upečené jemne posprejujeme vodou, aby zostali pekne mäkké.
http://nasavareska.blogspot.sk/2013/05/srdiec..." target = "_blank">http://nasavareska.blogspot.sk/2013/05/srdiecka-z-...
Autor: nigina | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|