Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
1 menšia cibuľa,
600 g špargle,
3 stredné zemiaky,
hovädzí vývar,
soľ, biele korenie,
čerstvá bazalka,
1 PL masla,
trocha oleja
na knedlíčky:
1PL masla,
4 PL mlieka, v prípade potreby pridať
2 PL hladkej múky,(kopcové)
60 g goudy (alebo iný),
1 vajíčko,
olej na vypraženie
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme olej a nadrobno pesekanú cibuľu, pokrájanú špargľu,osolíme, okoreníme a prikryjeme pokrievkou. Necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave a pridáme pokrájané zemiaky. Potom podlejeme vývarom . Po 15 minútach dolejeme ďalšiu tekutinu (vývar alebo vodu)a dusíme domäkka.
Potom rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme bylinkami a dochutíme. Knedličky vložíme do hotovej polievky pri servírovaní.
Knedličky: Do kastrólika dáme mlieko s maslom, keď je roztopené, stiahneme zo sporáka a pridáme múku, dobre premiešame. Ak je zmes suchá, pridáme ešte lyžicu mlieka. Dáme na sporák a zmes miešame, až kým nevznikne kompaktné nelepivé cestíčko. Necháme ho vychladnúť a potom doň vyklepneme vajíčko, pridáme postrúhaný syr a riadne rozmiešame. Z tejto hmoty formujeme buď valčeky alebo guľky. Môžeme ich vyobracať v strúhanke a potom znova v dlaniach vygúľať, aby neboli lepkavé. Vypražíme ich v horúcom oleji.
http://www.nasavareska.blogspot.sk/2013/05/sparglo...
Autor: nigina | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Pěkný recept