Viac ako  4 000  receptov

Zemiakové lievance

Zemiakové lievance
nahoru
Zemiakové lievance Zemiakové lievance
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zeleninové jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie

Suroviny:

2 vajcia
100g hladka muka
150 ml sladke mlieko
stvrt lyzicky kypriaci prasok do peciva
pol lyzicky sol
320 g v supke uvarene zemiaky
olej na opekanie

Postup

Vo vode s 1 PL soli uvarime zemiaky v supke a nechame ich uplne vychladnut.
Po vychladnuti ich pretlacime, alebo nastruhame na malej slzicke.
V mlieku rozslahame vajcia, sol, kypriaci prasok .
Do tejto zmesi postupne zamiesavame pretlacene zemiaky dovtedy, kym nemame cesto hustejsie ako palacinkove.
Na panvici rozohrejeme olej a pecieme z obidvoch stran lievance do zlata.
Ja tieto lievance pouzivam ako prilohu k omackovym jedlam.

Poznámka

moje recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Zemiakové lievance"

autor: vybusna
vložené: 24. 05. 2013 14:22:36  nahlásiť  reagovať
 

amalia: no amalijka....pravda je taka, ze ja jedlo vymysliet neviem....skor sa flakam po vsetkych moznych webovych strankach, kupujem casopisy a zbieram recepty......potom si ich zvyknem upravovat podla seba....ale vymysliet to teda nie...to by som sa naozaj chvalila cudzim perim

autor: amalia
vložené: 24. 05. 2013 14:15:02  nahlásiť  reagovať
 

vidím, že ti dobré nápady nechýbajúsmajlik Vyskúšamsmajlik

vložené: 24. 05. 2013 12:27:19  nahlásiť  reagovať
 

Člověk tu chvíli není a tady samé dobrotysmajlik Toto si ukládámsmajlik

autor: vybusna
vložené: 14. 05. 2013 13:07:57  nahlásiť  reagovať
 

Ivica Kassayova: mala som velmi huste cesto spociatku, takze tie som robila normalne na panvici a drzali tvar ako som ich lyzicou vytvarovala. Ale potom som cesto trochu nariedila a tie som uz veru musela robit v dolkarni. btw...pisala som ti odkaz aj v sodo. smajlik

vložené: 14. 05. 2013 13:04:30  nahlásiť  reagovať
 

A na čom si ich vysmážala, či v "dolkárni" alebo len tak na panvici? Pýtam sa preto, lebo sú krásne okrúhle, ako maľované.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz