Viac ako  4 000  receptov

Bravčové karé s jablkami a zemiakovou kašou

Bravčové karé s jablkami a zemiakovou kašou
nahoru
Bravčové karé s jablkami a zemiakovou kašou Bravčové karé s jablkami a zemiakovou kašou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov
Čas prípravy Čas prípravy: 20 min príprava, 50 minút pečenie a varenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3

Suroviny:

6 rezňov z bravčového karé,
3 male jablká (alebo 2 veľké),
125 g masla,
12 malých alebo 9 veľkých zemiakov,
6 čajových lyžičiek hnedého cukru (môže byť aj obyčajný)
soľ, korenie

Postup

1. karé zľahka naklepeme (ak sú rezne tenké, nemusíme)
2. všetký rezne z oboch strán osolíme, okoreníme
3. pékáčik vymastíme polovičkou masla
4. na dno pekáčika poukladáme rezne
5. olúpeme jablká, ak sú male, rozkrojíme každé na polovicu, ak sú veľké, tak na tretiny. Odstránime z každého kúsku jablka jadierka.
6. na každý plátok mäsa položíme kúsok jablka, posypeme lyžičkou cukru a na to dáme kúsok masla (minieme na to zvyšok masla)
7. pekáčik zakryjeme alobalom a pečieme na 200 stupňoch 50 minút.
8. medzitým si olúpeme zemiaky, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode
9. ked je mäso hotové, zlejeme výpek do pohárika a počkáme, kým sa oddelí tuk od výpeku (odporúčam sklenený pohárik, výpek je to hnedé). Keď je výpek oddelený od tuku, tuk (maslo) prelejeme lyžicou do zemiakov.
10. zemiaky s maslom rozmixujeme na kašu (môžeme pridať aj trochu mlieka)
11. hotové mäso a kašu podávame pokvapkané výpekom, ktorý zostal.

Autor Autor: (Radka Zamborova)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Bravčové karé s jablkami a zemiakovou kašou"

autor: zizala
vložené: 18. 05. 2013 20:02:39  nahlásiť  reagovať
 

Pěkný recept a krásná fotka smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 18. 05. 2013 13:04:50  nahlásiť  reagovať
 

ako jednoducho si si poradila s tym oddelenim vypeku od tuku....smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz