Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov | |
Čas prípravy: 20 min príprava, 50 minút pečenie a varenie | |
Počet porcií (kusov): 3 |
6 rezňov z bravčového karé,
3 male jablká (alebo 2 veľké),
125 g masla,
12 malých alebo 9 veľkých zemiakov,
6 čajových lyžičiek hnedého cukru (môže byť aj obyčajný)
soľ, korenie
1. karé zľahka naklepeme (ak sú rezne tenké, nemusíme)
2. všetký rezne z oboch strán osolíme, okoreníme
3. pékáčik vymastíme polovičkou masla
4. na dno pekáčika poukladáme rezne
5. olúpeme jablká, ak sú male, rozkrojíme každé na polovicu, ak sú veľké, tak na tretiny. Odstránime z každého kúsku jablka jadierka.
6. na každý plátok mäsa položíme kúsok jablka, posypeme lyžičkou cukru a na to dáme kúsok masla (minieme na to zvyšok masla)
7. pekáčik zakryjeme alobalom a pečieme na 200 stupňoch 50 minút.
8. medzitým si olúpeme zemiaky, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode
9. ked je mäso hotové, zlejeme výpek do pohárika a počkáme, kým sa oddelí tuk od výpeku (odporúčam sklenený pohárik, výpek je to hnedé). Keď je výpek oddelený od tuku, tuk (maslo) prelejeme lyžicou do zemiakov.
10. zemiaky s maslom rozmixujeme na kašu (môžeme pridať aj trochu mlieka)
11. hotové mäso a kašu podávame pokvapkané výpekom, ktorý zostal.
Autor: vietnamka (Radka Zamborova) | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Pěkný recept a krásná fotka
ako jednoducho si si poradila s tym oddelenim vypeku od tuku....