Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny |
300 g lístkového cesta, asi 500 g drobného ovocia ( ríbezle biele, červené, čierne, černice, maliny, josta )
puding : 800 ml mlieka, 1 Zlatý klas ( alebo 1 vanilkový puding + 2 lyžice solamylu ), 3 lyžice cukru
cesto : 1 vajce, 1 hrnček ( 250 ml ) hladkej múky, ½ hrnčeka práškového cukru, ½ balíčka prášku do pečiva, 1/3 hrnčeka oleja, 1 vanilkový cukor, mlieko podľa potreby
Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Úplne ho zasypeme drobným ovocím. Uvaríme hustý puding, ktorý navrstvíme na ovocie. Vyšľaháme všetky prísady na cesto ( má mať hustotu ako piškótové cesto, mlieko použijeme podľa potreby ) a nalejeme ho na puding. Koláč vložíme do rúry a pri strednej teplote pečieme, kým cesto na povrchu nezíska zlatú farbu. Vyberieme z rúry a ešte horúci koláč pocukrujeme cez sitko.
Necháme veľmi dobre vychladnúť, až potom režeme na kocky. Najlepšie je upiecť deň pred podávaním. Môžeme použiť aj mrazené ovocie, ale necháme ho len povoliť, nerozmrazujeme. Kompótované ovocie necháme dobre odkvapkať.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
...určite vyskúšam..
Krása