Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 20 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
Na masove gulky (45 kusov)
60g biele pecivo od vcera
380g miesane mlete maso
1 lyzica pecorina, alebo iny tucny struhany syr
3 struciky cesnaku
1 velka lyzica nasekana majoranka
1 lyzicka sol
pol lyzicky mleta cervena stiplava paprika
Na polievku
150 g mlady kalerab
200 g mrkva
150 g mrazeny hrasok
1 velka cervena cibula
nasakana petrzlenova vnat
1 bobkovy list
1 liter vyvar (ja som nemala, tak som ho urobila z 2 bujonov...toho zozelirovaneho)
Na cibulu
1 velka cibula
1 lyzica hladka muka
1 lyzicka kurkuma
olej
ja som pouzila cervenu cibulu + muka + cervena mleta paprika)
Zemlu namocime do vody, ked je mokra, tak ju vyzmykame a prelozime do misy. Pridame mlete maso a vsetky suroviny pisane v recepte. Dobre vymiesame.
Dlane si namocime a tvarujeme male gulky....ozaj male...asi ako velka ceresna...je to prtava praca.
Cibulu, mkrvu, kalerab osupeme a nakrajame na male kocky.
V hrnci na polievku rozohrejeme vacsiu lyzicu oleja. Dame nan prevonat bobkovy list a orestujeme vsetku zeleninu. Zeleninu zalejeme horucim vyvarom a do vriacej vkladame masove gulky.
Ak mame malo vody, trochu horucej mozeme este doliat. Dame varit na 20 minut pod pokrievku.
3 minuty pred koncom vhodime do polievky mrazeny hrasok a nechame dojst.
1 cibulu ocistime, prekrojime a nakrajame na tenucke polmesiace.
Do igelitoveho sacku dame lyzicu muky a kurkumu. Ak nemate kurkumu, dajte kari korenie.
Ja som dala cervenu cibulu + cervenu mletu papriku a ako vidite nebol to dobry napad. Tazko budem presviedcat, ze ta cibula nie je zhorena.
Do sacku k muke vsypeme cibulu a poriadne zatrasieme aby sa nam cibula uplne obalila v muke.
Na panvicu dame vyssiu vrstvu tuku a v jednej vrstve rychle opecieme cibulu z jednej aj z druhej strany. Nemiesame ju a hned ju prelozime na pijavy papier.
Je to eintopf, nie klasicka polievka, takze by to malo byt hustejsie ako polievka, ale je to na Vas, kolko tekutiny si urobite. Na zaver este dochutime , vlozime nasekanu petrzlenovu vnat a podavame s oprazenou cibulou na vrchu.
Moje recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Frantiska: naozaj je skvela, napiste ako chutilo....
tak tuto polevku musim uvatit :)
Peter H.: jaj...ako ste ma potesil
Začínam s Vami prudko sympatizovať!
Peter H.: ale ked budete u um na vidiet absolutny gramaticky nezmysel, budem rada ak ma upozornite
Peter H.:
To som pochopiteľne nemohol vedieť.
(Ale po nemecky je tiež Majoran.)
Samozrejme, že tomu každý rozumie.
Neviem, či aj Merkel, ktorá rozumie úplne
všetko a mieša sa do všetkého a do všetkých.
Peter H.: nuz....nieco uznam...tam s tym nazvom som to opravila...a v ramci toho, ze zijem vo viacjazycnej rodine, tak si myslim, ze mi tieto gramaticke nedostatky uzivatelia odpustia. myslite, ze nedokazete podla toho ako pisem navarit? btw....nekupujem majoran...ale Majoran, bez dvojjazycnych nazvov....v Nemecku to nie je zvykom
nasekana majoranka
Správne je: nasekaný majorán
Majoránka je po česky (na každom obale
je dvojjazyčný názov).
To bych také mohl...
Tak na této polívčičce bych si pochutnala, do dnešního sychravého počasí ideální