Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Diétne recepty - Redukčné | |
Čas prípravy: 20 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
250 g ocistena a nakrajana zelena fazulka (cista vaha)
260 g vykostene a odkozene kuracie stehna (cista vaha)
70 g rapikaty zeler
60 g cervena cibula
1 stiplava papricka
150 ml pasirovane paradajky
5 g repkovy olej (mala lyzicka)
300 g zemiaky
sol
mlete cierne korenie
lyzicka ligurcek, lyzicka patrzlenova vnat,
pol lyzicky mleta rasca,
Cibulu ocistime a nakrajame na drobne kocky, rapikaty zeler nakrajame na pruzky a kuracie stehna na kocky.
Ocistenu a prekrojenu fazulku dame varit do vody s lyzickou soli.
Nechame ju varit kym nie je makka (podla mladosti luskov..ja som varila asi 10 minut).
Po uvareni ju na sitku nechame odcedit.
Hrniec s hrubym dnom vytrieme olejom a poprazime na nom cibulu, stiplavu papricku a zeler.
Pridame kuracie kusky, osolime, okorenime a pridame vsetky koreniny. Premiesame a nakoniec dame lyzicku sladkej cervenej papriky.
Premiesame a zalejeme horucou vodou (asi 100 ml).
Kto nie je v kuchyni prilis uzkostlivy, tak nech spokojne zaleje horucim vyvarom z kocky.
Pridame pasirovane paradajky a nechame 15 az 20 minut pod pokrievkou prebublavat, kym nie su kracie kusky makke.
Nakoniec vmiesame uvarene fazulove lusky. Podla seba este dochutime.
Uvarime si zemiaky v slanej vode a podavame posypane mladou nasekanou zelerovou vnatou.
Energie na 1 porciu 1682,48 KJ
bielkoviny .... 22,545
sacharidy...... 42,71
tuky.............8,7
cholesterol....167,05
Moje recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/
Vynikajuce!!!!!! mala som pocit, ze som nikdny nic lepsie nejedla.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ďakujem, je to jasné a zrozumiteľné.
Peter H.: tak som to tak dala
Peter H.: neviem....mam to tak dat?
Nemalo by byť "... a so zemiakmi"?