Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa |
500 g kuracie pečienky
4 vajcia
1 šľahačka - 200 ml
200 ml roztopenej bravčovej masti
soľ
príp. Vegeta podľa chuti
masť a strúhanka na vymazanie
Pečienku očistíme, pomelieme, zmiešame s ostatnými ingredienciami. Formu na pečenie (srnčí chrbát, bábovka, alebo pekáčik)vymastíme masťou , vysypeme strúhankou, nalejeme zmes a pri miernej teplote pečieme cca 45 min. Necháme vychladnúť, vyklopíme. Chuťovo skutočne pripomína husaciu pečeň. Mám odskúšané aj s bravčovou pečeňou.
Recept som kedysi opísala z novín, u nás je v obľube ako súčasť studeného pohostenia. Je to dosť rozšírený recept, ale nakoľko som ho tu nenašla, pridávam.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Klobúk dolu pred výmenou názorov výbušnej a Karčiho. Bez zbytočných emócií, bez urážok, múdro a na úrovni.
Ak by sa mi husacia pečienka podarila tak ako výbušnej, ktorá ju navyše robila s nie malými zdravotnými ťažkosťami, bola by som rada. Určite by mne a Karčimu chutila.
Karči vobec neviem co Vam mam na tento nezmysel napisat. precital ste si vobec popis receptu na blogu?
1/ to, ze sa mi cast nakypu rozpadla som pripisala tomu, ze som ho vytiahla z formy horuci. krajala som az uplne studeny, a ked mal plat sirsiu zakladnu, a bol nizky, tak ako vidite, tak stoji
2/ proti receptom magdalenky nic nemam a nikde ju z nicoho neobvinujem. to ze ma prave tento recept nepobavil je normalne. btw tie platky na fote piekla mirca a na tie som aj narazala. Keby sa mirca ozvala, mam s nou natolko skvely vztah, ze bepochyby mi objasni, co by som chcela vediet, aby som dosiahla vysledok taky ako ona (ona je velka frajerka) aj bez Vasho nepochopitelneho konfrontacneho utocenia.
Pokial ma budete uplne nezmyselne napadat, s tymi ozaj zbytocnymi bla bla bla poznamkami, tak Vase rozhodnutie, nepripomienkovat moje recepty, len uvitam. Konstruktivne pripomienky si precitam velmi rada
vybusna: To by ste musela vedieť čo slovo mystifikovať znamená! Autorka magdalenka podľa Vášho názoru zatajila použitie škrobu. Upozornil som, že sa to nerozpadáva po dlhšom pečení a nie po pridaní škrobu. Čiže keď neznášate úmyselné manipulatívne polopravdy t.j. mystifikáciu, tak to nerobte. Považujem recepty od autorky magdalenka za spoľahlivé a dobré, viacero ich poznám a na záver pripomínam, že s Vami si už v budúcnosti nikdy nedovolím nesúhlasiť prajem príjemný deň
Karči: nesuhlasit samozrejme mozete, ale neznasam mystifikaciu. pekny den
Súhlasím s Vami už navždy a nikdy inak! Prepáčte ospravedlňujem sa, že som si dovolil na chvíľu s Vami úplne nesúhlasiť a nebyť ohúrený Vašim zlým názorom. U nás v Zlatých Moravciach sa to ešte môže
Karči: kde som napisala.....zahustite skrobom?????, kde v rozpise surovin mam napisany skrob? napisala som, ze platky, ktore stoja v pozore na povodnom fote, nemaju strukturu, ako maju moje a podla mojho nazoru tam autorka pridala skrob. ci ho tam pridala netusim, pisem o mojom nazore.
TOTO JE NA STRÁNKE vybusna: Na fotke pri povodnom recepte su nakrajane pekne tenke platy…..tak s mojim nakypom by sa to nedalo ani pri nalepsej voli a nechapem, ako sa to dalo. Podla mojho nazoru bolo cesto este zahustovane, bud mukou, alebo nejakym skrobom (solamyl a pod). NAPÍSAL SOM NEZAHUSŤUJTE LEN DLHŠIE PEČTE. Vybusna - pzrite do slovníka čo znamená MYSTIFIKUJE
Karci samozrejme mystifikuje, pretoze v recepte na blogu, nikde nepisem o tom, zeby sa to malo zahustovat skrobom. Ja osobne by som to neurobila a nebudem odporucat nieco, co som nevyskusala.
Som z celej situacie okolo tohoto receptu dost zmatena. Jednoducho som ho neurobila v optimalnej zdravotnej kondicii a v tej dobe ma vonkoncom neoslovil. Na blog som ho vlozila preto, ze by niekto z mojich priaznivcom mal nan chut. Mozno by som ho vyskusala este raz s tym olejom, ale uprimne.....nevyskusam, jednoducho mi ten nakyp nechutil a nemam v plane ho znovu skusat, aj ked viem, ze druhykrat by som robila niektore veci inak a minimalne vizualne by vyzeral inak.
Nie vsetci mame rovnake chute, co je pochopitelne a prirodzene
Poznám tento recept. Robíme ho s 120 ml oleja a nie s masťou a pečiem 30 minút zakryté a 30 minút odkryté a nikdy sa mi to nerozpadávalo. Ničím to nezahusťujte ako píše vybusna na svojej stránke (solamyl a pod), len to dlhšie pečte.
rozana: na zaklade Vasho komentu som tento nakyp urobila a moje skusenosti som popisala tu
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4718
Dnes som to robila, pochutila som si, ale rozpadalo sa mi to. Rozmýšľam kde som urobila chybu, pretože tak pekne krájať ako na obrázku mi to ani zďaleka nešlo.
robieva to svokra,ale väčšinou z morčacích pečienok,je to naozaj vynikajúce
+ už som to robila veľakrát a je to výborné......