Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Diétne recepty - Bezlepkové - Redukčné | |
Čas prípravy: 30 minút | |
Počet porcií (kusov): 10 -12 placiek |
200 gr pohánkovej múky
200 ml acidka
300 ml vody
soľ /môže byť aj ochutená bylinková/
zelenina:
1/2 paprika
1/2 uhorka
1 mrkva
1 rajčina
šalátové listy
rukola + soľ, olivový olej, pikantné korenie, napr. cayenské
Acidko zriedime vodou. Do misy dám pohánkovú múku, soľ a dolievame acidko. Cestíčko necháme chvíľu odstáť a pečieme placky. nechávame trošku viac zhnednúť než klasické palacinky, lepšie sa potom otáčajú a netrhajú sa.
Zatiaľ si pripravíme zeleninku. Všetku posekáme najemno, od najtrvdšej po najmäkšiu, posolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme postáť, aby zeleninka zmäkla.
Na každú placku dáme list šalátu, lístok rukoly a lyžicu zeleninovej zmesi. Stočíme a prekrojíme na polovicu.
Zmes môžete pripraviť aj pikantnejšiu s cibuľkou.
Cesto sa dá pripraviť aj z obyčajného mlieka, ale aj len z vody a múky, bez vajec.www.bionka.sk
Autor: bionka (Denisa Martišková) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Alena
jogurt som neskusala, ale robievam ich aj s pivom. Pohanka je bezlepkova, teda cesto nelepi a nedrzi dobre pokope. Preto treba bielkovinu - mlieko, vajce, ktora to zlepi. A s pivom to tiez funguje.
Ked nemam acidko mozem dat jogurt?
To by nám chutnalo