Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Čas prípravy: 40 minút | |
Počet porcií (kusov): 12 |
125 g pšena
250ml vody
100 g prepusteného masla
80 g trstinového cukru
sneh zo 4 bielkov
čerstvé ovocie podľa sezóny
Pšeno prepláchneme, sparíme vriacou vodou a znovu prepláchneme, aby sme ho zbavili horkosti. Uvaríme vo vode, do ktorej sme dali polovicu cukru. Zamiešame maslo, ktoré sa nám v teplom pšene pekne rozpustí, a pridáme cukor. V tejto fáze môžeme pridať hrsť hrozienok, goji, sušených čerešní, alebo čerstvé maliny. Necháme vychladnúť, ale občas premiešame, aby sa nám nevytvorila hustá hrča. Vyšľahané bielka by sa nám do nej ťažko zapracovávali. Masu urovnáme do zapekacej misy a dáme zapiecť. Že je hotový poznáme podľa chrumkavej hnedej kôrky navrchu.
Pšeno je ľahko stráviteľné, s vysokou výživnou hodnotou pre deti, dojčiace ženy, starých ľudí. Je zásaditou potravinou. Týmto jedlom môžete nahradiť sladký nákyp z bielej ryže.http://www.bionka.sk
Autor: bionka (Denisa Martišková) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ještě mám trochu jahel v chladničce, ukládám na vyzkoušení