Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Počet porcií (kusov): 6 |
1200-1500 g rôznych druhov morských rýb, 800-900 g plodov moram 1l rybacieho vývaru, 2 l suchého bieleho vína, 4-5 malých ružových zemiakov,4.5 mäsitých paradajok, 1 cibuľa, 1 pór, 3 pl olivového oleja, štipka šafránu.
Menšie morské ryby vyčistíme a spolu s hlavami s väčších rýb dáme do hrnca s nadrobno pokrájanou cibuľou a pórom, ktoré sme spenili na oleji spolu s pokrájanými paradajkami. Pridáme kruniere kôrovcov a niekoľko mušlí.Pridáme štipku šafránu, podlejeme vínom a rybacím vývarom (court bouillon) a varíme neprikryté. Zo sépií vyberieme priesvitný tvrdý "zobáči", ktorý vyzerá ako úzky dlhý vŕbový list a vankúšiky s čiernym farbivom (dávame pozor, aby nepraskli a farbivo nevytieklo, z kreviet vytiahneme črievko. Dierkovanou naberačkou vyberieme z polievky uvarené malé ryby, rybacie hlavy a kruniere kôrovcov. Kruniere vyhodíme, z rýb oberieme mäso. Do hrnca, odkiaľ sme ich vybrali, vložíme očistené väčšie ryby pokrájané na kusy a varíme asi 20 miút, kým nezmäknú. Potom k nim vrátime mäso z malých rýb a hláv, pridáme dobre umyté sépie, zvyšné neotvorené mušle, chvostíky kreviet a varíme, kým sa mušle neotvoria. Neotvorené vyhodíme. Podávame so zemiakmi osobitne uvarenými v šupke a pokrájanými na kocky. Počas varenia podlievame vínom. Do polievky okrem šafránu nedávame nijaké korenie ani soľ.
Recept je uverejnený aj na Vareche.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
teda amalijka....ty si ocividne pri mori na svojom...vsakze???