Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
Na marinádu: šťava a kôra z pol citróna alebo limety 2 strúčiky cesnaku olej petržlenová vňať korenie Gyros olivy soľ,čierne korenie Na kebab: bravčové mäso (plecko,stehno...) čerstvé huby cibuľa paprika slanina (nemusí byť)
Vymiešame si marinádu z uvedených surovín (olivy nasekáme úplne nadrobno) a necháme v nej marinovať mäso pokrájané na kocky aspoň 2 hodiny.Cibuľu,huby,papriku a slaninu si nakrájame na kocky a striedavo s mäsom napichujeme na ihlice.Nakoniec ešte všetko potrieme marinádou a špízy buď grilujeme alebo pečieme v trúbe.Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.Výborný je k tomu uhorkový so smotanou.
Recept mám z knihy Steaky a jiné speciality z vepřového masa,mierne upravený.
Autor: Ivana79 (Ivana Slováková) | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.