Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 120 min | |
Počet porcií (kusov): 6 porcii |
Velke morcacie stehno…fakt velke (zabudla som odvazit)
3 lyzice olej
sol
susena majoranka
cesnak podla velkosti masa….ja som minula celu hlavku
Cesnak ocistime a cele hlavky naspikujeme do masa.
Maso pofrkame dvoma lyzicami oleja. Dobre ho nasolime a posypeme hojne majorankou. Obidvoma rukami sol a majoranku votrieme do masa.
Lyzicu oleja vyfrkame na spodok pekaca a podlejeme horucou vodou.
Maso v pekaci prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury (220)...ja som mala na 200, pretoze mi pecie velmi intenzivne.
Po hodine a pol som dala alobal dolu a dopekala som polhodinu.
Maso nechame vychladnut a nakrajame na porcie.
Podavala som s pecenymi zemiakmi ....ked uz su upecene , tak cas vypeku vlejem k zemiakom a vymiesam ich.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=906
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
N
Neviem či smiem ale. Štefan čo je zlé na živočíšnych tukoch nechápem. Tie sú zdroje energie. Cukor škodí a nie tuk.Zivocisny tuk je bližší človeku ako je olej. Nechápem ako sa dá navazat do morčacieho mäsa a hovoriť o ňom ako o tlstom mäse. Veď je jedno z najdietnejsich.
zizalaa: Byla jsem si jista, ze "nas" modus operandi schvalis. U nas to same, ja bych pekla kruty jako diva, ale nemam spolustravniky, skoda.
Moje rodina o krůtí maso příliš nestojí, ale já bych si pochutnala Také peču brambory téměř bez tuku, na pečícím papíru, jen lehce pokapané olejem. Promíchání s výpekem je velice chutné
Prepáčte pani vybusna - viac krát som varil podľa Vašich receptov a nemyslím si, že som Vás chcel uraziť, alebo konfrontovať. Vôbec som nehodnotil recept, lebo som ho zatiaľ nevyskúšal. Píšem len o tom, čo by kvalite stránok prospelo. Moja otázka bola teraz už zodpovedaná - vyrástla ste na domácej masti a snažíte sa zmeniť chuť pečených zemiakov. Doteraz som o tom nepočul tak som sa len slušne spýtal. Považoval som Vás za veľmi nápaditú kuchárku a predpokladal som, že moje otázky sú len otázkami a nenapadlo ma, že ich považujete za kritiku. Moja príbuzná sa snaží domasťovať jedlá dorastajúcim deťom, lebo dievčatá jedia veľmi málo a voláme to - vykrmovacia dieta, tak som len chcel vedieť či je to o tom... dobre je to vec chute a Vaša preferencia. Dnes je už moderné variť dietnejšie a zdravšie a to robíme aj u nás, ale všade to tak samozrejme nemusí byť a preto som bol prekvapený. V budúcnosti sa vyjadrovať radšej nebudem, aby som Vás už neurazil a zbytočne nevyvolával problém.
No takto....z toho stehna vyslo 6 porcii...to stehno bolo velikanske, je mi luto, ze som ho neodvazila. 3 lyzice oleja boli kvapkami. Myslim, ze som pocas pecenia podliala asi pol litrom vody. Nikde nepisem, ze k zemiakom vlievam vsetok vypek...je tam jasne napisane, ze cast vypeku. Robim to preto, lebo z detstva mam zachovanu chut pecenych zemiakov v domacej bravcovej masti a snazim sa im priblizit stavou z vypeku. Uz preto, lebo ich peciem skoro nasucho. Moje recepty nie su mantra a nikoho nenutim varit presne podla nich. Naviac ako spravne padlo v diskusii...najprv treba uvarit a az potom vyslovit ortiel.
Pokial sa niekomu nepacila moja odpoved...vzdy sa snazim prisposobit otazke. pan Stefan necakajte, ze pokial budete pisat konfrontacne, tak dostanete odpoved v inom tone. Pekny den.
Jitkas: dakujem za pomoc, ale obavam sa, ze je to zbytocne, pan Stefan sa rozhodol, ze je to zle a niet mi pomoci.
Stefan: Nevim, jak pecete brambory Vy, ale ty moje nejsou absolutne mastne. Kdyz je pecu v troube, maximalne pouziji na cely plech dve lzice oliv. oleje, sul a bylinky, nic v tuku neplave. Staci pod ne dat pecici papir a ony se neprichytnou. Bodik jsem nedala a fotku tez nechvalila. Chvalila jsem krasnou barvu pecinky. Je to snad zakazane?
Štefan: Neviem ako Vam to mam este viac vysvetlit...proste to tak mame radi. Nemam k tomu co ine dodat.
Jitkas: 3 lyžice oleja sú na prípravu mäsa a na pečené zemiaky je použitý ďalší olej. Nepísal som o tom, že sa mi mäso zdá mastné, ale nepočul som o domasťovaní pečených zemiakov. Skúste niekedy recepty vyskúšať - stránka bude mať hodnotu len vtedy ak komentáre budú mať význam a zmysel. Komentáre typu - krásna fotka, letí bodík a krásne = nemajú žiadny zmysel patria na sociálnu sieť a nie stránku o varení. Samozrejme pani vybusna mi to vysvetlila: prečo? preto, lebo im to chutí.
Tak az tak mastne mi to nepripada, jsou tam celkem 3 lzice oleje Kruti stehno tucne moc neni. Mas to jednoduse krasne upecene.
děláš chutě
Štefan: pretoze to tak mame radi....preto.
Nechápem. Pečené zemiaky čo je mastné jedlo ešte domasťujete výpekom? Dodáva to tomuto jedlu niečo, alebo len preferujete mastné, prípadne ste na vykrmovacej diete? Alebo ste typ čo nič nevyhodí.... prečo domasťovať mastné?