Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
750 g hladká múka 1 priemerný uvarený vychladnutý a nastrúhaný zemiak necelá kocka droždia 1 kávová lyž. cukru soľ vlažná voda
Z droždia, cukru a vody necháme vzkypieť kvások. Potom zamiesime cesto s VODOU so všetkých surovín, hustota asi ako na knedlíky. Necháme kysnúť v teple na dvojnásobok. Vykysnuté cesto musí byť nadýchané a ľahké. Potom na posypanej doske formujeme bochníčky, priemer asi 6 cm, prikryjeme a necháme tak. Po čase v prstoch rozťahujeme bochníčky od stredu ku krajom, veľkosť panvice a smažíme vo vyššej vrstve horúceho oleja. Ak je dosť vysoká teplota, cesto sa krásne nafukuje. Hlávku cesnaku pretlačíme do smaltovaného hrnčeka s trochou vody, sekundu necháme prejsť varom. Týmto potierame upečené langoše. Toto je klasika, ďalej pridávame kečup, alebo strúhaný syr. Chutné sú aj s kyslou smotanou a syrom.
Zemiak v ceste spôsobuje, že langoš aj po dlhšom čase ostane vnútri mäkký, dá sa relat. dobre zohriať v MW. Našla som tu niekoľko receptov na prípravu langošov, tento má odchýlky, preto si dovoľujem ho tu ponechať. K hustým polievkam (fazuľa s klobásou, zelňačka a pod.)je ideálny druhý chod.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
skúste miesto hladkej múky pridať polohrubú a zohriate varené pretlačené zemiky-budú rýchlejšie kysnúť,prípadne zostatok zem.pyre ale prihraite-sú vynikajúce
Amálka, ďakujem. Recept je jednoduchý, kedysi som deťom často varila sýte polievky (kyslé strukovinové, kapustnicu, gulášovú a pod.) a po nich niečo takéto.
Vlastne som suroviny nikdy nevážila, preto sa mi ťažko recept pridával.
Zdravím!
magdalenka, dakujem, mojim chlapom velmi chutili bodik
+1