Viac ako  4 000  receptov

Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone

Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone
nahoru
Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6-8

Suroviny:

800-1000 g hovädzieho srdca, 300 g ryže arborio, 400 g šampiňónov, 120 ml červeného vína, 1200 ml vývaru z hovädzieho srdca, 1 pór, 2 mladé mrkvy, parmezán (pecorio, Gran Moravia...), petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Hovädzie srdce odblaníme, vložíme do hrnca so studenou vodou, pridáme po 4-5 guľôčkách borievok, čierneho a nového korenia. Nesoliť!! Po približne štyroch hodinách varenia ( v papiňáku kratšie) mäso vyberieme a pokrájame cez vlákna na plátky. Vývar si odložíme. Vo veľkej panvici na troške oleja speníme nadrobno pokrájaný pór, pridáme kocôčky mrkvy a dusíme, kým mrkva nezmäkne. Potom pridáme ryžu (neumývame ju, stratila by svoju krémovú konzistenciu!!), premiešame a podlejeme vínom. Osolíáme, okoreníme, stíšime plameň, miešamea, aby sa ryža nepripálila a zakaždým, keď vsiakne tekutinu, podlejeme rizoto naberačkou vývaru zo srdca. Približne päť minút pred koncom pridáme šampiňóny. Varenie rizota trvá 25-30 minút. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, pásikmi syra a lyžičkou mascarpone.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone"

autor: Jarka D. (neregistrovaný/á)
vložené: 09. 09. 2013 20:32:02  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: Tu pečeni zkuste péct v pečícím rukávu. Já takhle peču vcelku už léta divočinu a vždy je šťavnatá. Pozor! nedávat moc tekutiny (voda, vývar, víno) asi 5až 8 PL, maso pustí hodně šťávy, přesto je šťavnaté. Nedávno jsem pekla kotletu v celku poprvé a byla také šťavnatá.

autor: amalia
vložené: 05. 09. 2013 16:04:04  nahlásiť  reagovať
 

spagetka:určite sa ti podarísmajliksmajlik

autor: spagetka
vložené: 05. 09. 2013 12:04:11  nahlásiť  reagovať
 

S tím sýrem se mi to moc líbí, určitě udělám, pěkné srdíčko jsem včera u našeho řezníka viděla smajliksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 05. 09. 2013 10:39:54  nahlásiť  reagovať
 

zizala: Jarka, veľmi pekne ti ďakujem za upozorneniesmajlik je to naozaj zásadný rozdielsmajlik

autor: zizala
vložené: 05. 09. 2013 07:36:36  nahlásiť  reagovať
 

Taková šťavnatá rizota máme moc rádi smajlik Jen v postupu máš nAsolit, asi to bude překlep smajlik

autor: amalia
vložené: 04. 09. 2013 21:49:27  nahlásiť  reagovať
 

veď aj ja som to robila prvýkrátsmajlik to srdce mi priniesol náš záhradový sused v maďarsku od svojho príbuzného farmára, v mäsiarstve hovädzie vnútornosti, teda srdce a jazyk obyčajne nemajú alebo "už nemajú". bola to asi tretina srdca, polovicu som urobila na smotane a druhú takto. manželovi aj synom veľmi chutilo, veď to poznáš, chlapovi sa najlepšie zavďačíš mäsomsmajlik

autor: vybusna
vložené: 04. 09. 2013 19:41:47  nahlásiť  reagovať
 

amalia: Tvoju doveru amalijka ocenujem, ale vskutku....hovadzie vnutornosti skratka neviem...

autor: amalia
vložené: 04. 09. 2013 19:31:47  nahlásiť  reagovať
 

milik, takej skvelej kuchárke ako ty sa musí podariť všetkosmajlikja hovädzinu - okrem polievky - solím vždy až nakoniec, to je môj jediný triksmajlik

autor: vybusna
vložené: 04. 09. 2013 19:18:42  nahlásiť  reagovať
 

To srdce vyzera makke ako dusa....ja mam pred hovadzimi vnutornostomi velky respekt.....pecienka sa mi vzdypodari tvrda ako podosva....


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz