Viac ako  4 000  receptov

Dunajské vlny s ananásom a kokosovým mliekom

Dunajské vlny s ananásom a kokosovým mliekom
nahoru
Dunajské vlny s ananásom a kokosovým mliekom Dunajské vlny s ananásom a kokosovým mliekom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 30 kuskov

Suroviny:

tuk na vymazanie plechu
kokos na vysypanie plechu

Na cesto :

Konzerva ananasu
250 g maslo
175 g cukor
5 vajec
1 balicek kypriaceho prasku do peciva
500 g hladka muka
1 konzerva kokosoveho mlieka (400 ml)
2 PL kakaovy prasok
par kvapiek vanilkovej esencie
Na krem :
3 platky zelatiny
1 balicek pudingoveho vanilkoveho prasku
1 konzerva kokosoveho mlieka (400ml)
200 ml smotana na slahanie
1 balicek vanilinoveho cukru
cukor na osladenie pudingu

Na polevu >

150 g cokolady na varenie....ja som dala pol na pol mliecnu a horku
20 g kokosovy stuzeny tuk...alebo stuzeny tuk, ktory bezne pouzivate

Postup

Ideme si urobit cesto.

Povolene maslo vyslahame s cukrom do penista. Po jednom zaslahavame vajcia.
Otvorime kokosove mlieko a riadne premiesiame...zvykne byt oddeleny tuk od vody. Z mlieka odoberieme 100 ml a odlozime nabok, ostatok zamiesame k maslu. Pridame par kvapiek vanilkovej esencie, kypriaci prasok a preosiatu muku. Vsetko vypracujeme slahacom na hladke cesto.

Z cesta odoberieme tretinu a do tejto tretiny zamiesame kakao a ostatok kokosoveho mlieka.
Ak mate ananas v platkoch , tak ho pokrajame na kusky.
Na vymazany a vysypany plech rozotrieme svetlu cas cesta.
Na svetle cesto rozotrieme hnede cesto.
Pokladieme po nom kusky ananasu. Ananas opatrne zatlacime do cesta
Ruru vyhrejem na 180 stupnov a pecieme kym cesto nelepi...(25 minut cca )

Medzitym si uvarime krem.

Otvorime druhu konzervu kokosoveho mlieka a premiesame ho.

Podla navodu na obale uvarime v kokosovom mlieku puding, ktory osladime podla svojej chuti. Na povrch pudingu dame potravinovu foliu a nechame ho vychladnut

Upeceny kolac nechame vychladnut.
So smotany a 1 balicku vanilinoveho cukru vyslahame tuhu slahacku.

Platkovu zelatinu dame na 10 napucat do 4 lyzic vody. Hrncek s napucanou zelatinou dame na par sekund na zdroj tepla a hned dame prec. Zelatinu miesame a roztopime, vlejeme ju do par lyzic ananasovej stavy a zamiesame do vychladnuteho pudingu.

Do pudingu zapracujeme slahacku a hotovy krem natrieme na vychladnuty kolac
Nechame na par hodin uplne ztuhnut v chladnicke. Ako som ocakavala, tak sa aj stalo....u mna som ztuhnuty efekt od praskovej zelatiny absolutne nevidela.....a ani neverim tomu, zeby som to raz zbadala.

Do hnrceka dame nalamanu cokoladu a ztuzeny tuk. Hrncek ponorime do vriacej vody, tak aby sa nam do neho nenabrala voda
Cokoladu rozpustime a cez sitko nalejeme na povrch kolaca. Rovnomerne rozotrieme a vidlickou, alebo ozdobnym cukrarenskym hrebenom cokoladu nazdobime
Zakusok krajame nozom , ktory na striedacku ponarame do horucej vody...aby sa nam nelamala cokolada.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1418

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Dunajské vlny s ananásom a kokosovým mliekom"

autor: eva hubova
vložené: 11. 09. 2013 22:43:34  nahlásiť  reagovať
 

supersmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz