Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre | |
Počet porcií (kusov): 30 kuskov |
tuk na vymazanie plechu
kokos na vysypanie plechu
Na cesto :
Konzerva ananasu
250 g maslo
175 g cukor
5 vajec
1 balicek kypriaceho prasku do peciva
500 g hladka muka
1 konzerva kokosoveho mlieka (400 ml)
2 PL kakaovy prasok
par kvapiek vanilkovej esencie
Na krem :
3 platky zelatiny
1 balicek pudingoveho vanilkoveho prasku
1 konzerva kokosoveho mlieka (400ml)
200 ml smotana na slahanie
1 balicek vanilinoveho cukru
cukor na osladenie pudingu
Na polevu >
150 g cokolady na varenie....ja som dala pol na pol mliecnu a horku
20 g kokosovy stuzeny tuk...alebo stuzeny tuk, ktory bezne pouzivate
Ideme si urobit cesto.
Povolene maslo vyslahame s cukrom do penista. Po jednom zaslahavame vajcia.
Otvorime kokosove mlieko a riadne premiesiame...zvykne byt oddeleny tuk od vody. Z mlieka odoberieme 100 ml a odlozime nabok, ostatok zamiesame k maslu. Pridame par kvapiek vanilkovej esencie, kypriaci prasok a preosiatu muku. Vsetko vypracujeme slahacom na hladke cesto.
Z cesta odoberieme tretinu a do tejto tretiny zamiesame kakao a ostatok kokosoveho mlieka.
Ak mate ananas v platkoch , tak ho pokrajame na kusky.
Na vymazany a vysypany plech rozotrieme svetlu cas cesta.
Na svetle cesto rozotrieme hnede cesto.
Pokladieme po nom kusky ananasu. Ananas opatrne zatlacime do cesta
Ruru vyhrejem na 180 stupnov a pecieme kym cesto nelepi...(25 minut cca )
Medzitym si uvarime krem.
Otvorime druhu konzervu kokosoveho mlieka a premiesame ho.
Podla navodu na obale uvarime v kokosovom mlieku puding, ktory osladime podla svojej chuti. Na povrch pudingu dame potravinovu foliu a nechame ho vychladnut
Upeceny kolac nechame vychladnut.
So smotany a 1 balicku vanilinoveho cukru vyslahame tuhu slahacku.
Platkovu zelatinu dame na 10 napucat do 4 lyzic vody. Hrncek s napucanou zelatinou dame na par sekund na zdroj tepla a hned dame prec. Zelatinu miesame a roztopime, vlejeme ju do par lyzic ananasovej stavy a zamiesame do vychladnuteho pudingu.
Do pudingu zapracujeme slahacku a hotovy krem natrieme na vychladnuty kolac
Nechame na par hodin uplne ztuhnut v chladnicke. Ako som ocakavala, tak sa aj stalo....u mna som ztuhnuty efekt od praskovej zelatiny absolutne nevidela.....a ani neverim tomu, zeby som to raz zbadala.
Do hnrceka dame nalamanu cokoladu a ztuzeny tuk. Hrncek ponorime do vriacej vody, tak aby sa nam do neho nenabrala voda
Cokoladu rozpustime a cez sitko nalejeme na povrch kolaca. Rovnomerne rozotrieme a vidlickou, alebo ozdobnym cukrarenskym hrebenom cokoladu nazdobime
Zakusok krajame nozom , ktory na striedacku ponarame do horucej vody...aby sa nam nelamala cokolada.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1418
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
super