Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre | |
Čas prípravy: 10 min príprava , 30 - 35 min pečenie |
6 bielkov, 150 g sušeného ovocia, 100 g rôznych druhov orieškov, 50 g horkej čokolády, 200 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 100 g masla 2 čl vanilkového cukru, 1,5 čl kypriaceho prášku, štipka soli, múka na obalenie ovocia
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, po lyžičkách doňho zašľaháme cukor. Opatrne primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a roztopené vlažné maslo. Vmiešame sušené ovocie oriešky (lieskovce, vlašské, mandle, pistácie, kešu...) a posekanú šokoládu. Zmes vlejeme do formy na biskupský chlebík (alebo do inej) a pomaly pečieme v rúre predhriatej na 120 - 150°C, kým povrch nezozlatne. Necháme vychladnúť na mriežke a vyklopíme na podnos . Môžeme poliať čokoládou. Krájame na druhý deň, aby sa koláč nerozpadol.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dělávám také, když zůstanou bílky.
Dala bych si