Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Šaláty | |
Čas prípravy: 15 minút | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
600 g zelenej špargle
12 kúskov pokrájaných artičokových srdiečok
300 g rôznych zelených šalátových listov, prípadne mladý špenát
125 g Liptov Bryndze s údenou chuťou
50 ml smotany na šľahanie
soľ a korenie
Špargľu povaríme 4 minúty vo vriacej vode, vodu hneď zlejeme a špargľu preložíme do nádoby s ľadovou vodou.
Uvaríme v slanej vode 3-4 artičoky a vyrežeme srdiečka z nich srdiečka, rozštvrtíme (alebo použijeme zavárané), dáme ich do nádoby s 2 PL citrónovej šťavy 3 PL olivového oleja a troškou soli. Premiešame.
Na tanier dáme šalátové lístky prekladané pokrájanou špargľou a artičokami, preloženú bryndzou, zmiešanou so smotanou. Dochutíme.
TIP: Výborne sa hodia aj sójové klíčky a krutóny. Podávame s chladeným vínom Müller Thurgau.
Autor: Liptov | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.