Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
500 g drobnej suchej fazule, 50 g údenej slaniny, 300-500 ml svetlého (1O° nie veľmi horkého) piva, 1,5 l vývaru z kostí, 250 g paradajkovej dužiny, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 pór (biela časť), 2 pl paradajkového pretlaku, 2 klinčeky, muškátový oriešok, čerstvo pomleté čierne korenie, soľ, bouquet garni (bobkový list, petržlenová vňať, tymián)
Na polievku si zožeňte kvalitnú drobnú fazuľu, ktorú máte radi (ja som mala "tureckú", svetlú s veľkým čiernym okom. Namočte ju najmenej na 12 hodín do vody, najlepšie večer. Na druhý dň vodu vymeňte a fazuľu krátko povarte v čistej vode. Ak je fazuľa tvrdá, pridajte sódu bikarbónu. Potom ju sceďte a nechajte odkvapkať na site. Slaninu pokrájajtenadrobno, pór na tenké kolieska, cesnak na plátky, do ošúpanej cibule zapichnite klinčeky. V hrnci na slaninke speňte pór a cesnak, pridajte paradajkový pretlak, pridajte kusy paradajkovej dužiny a nakoniec fazuľu. Dobre premiešajte a zalejte pivom. Varte, kým polievka nezačne bublať, potom pridajte horúci vývar, cibuľu s klinčekmi a bouquet garni. Polievku osoľte, okoreňte, pridajte trošku muškátového orieška a varte, kým fazuľa nezmäkne. Polievka má byť prirodzene hustá bez pridávania múky či iných zahusťovadiel. Môžete si k nej dať nasucho opečenú a pocesnakovanú bagetu. Vegetariáni môžu slaninu nahradiť maslom.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Laik se diví,odborník žasne..... už je uloženo,neb je to nádhera
zajímavé s tím pivem
vybusna:
amalia: tak to oktoberfestovske tam liat nebudem....je silne ako slak
vybusna:nie je, Milik, ak tam nedáš veľmi silné a horké pivo
fuuuha...to je ale zaujimavy recept.....a co to pivo...nie je polievka prilis horka???????