Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 45 | |
Počet porcií (kusov): 12 |
2 vyvaľkané lístkové cestá, zvinuté na papieri
400 g mletého mäsa (napríklad hovädzieho)
150 g Bryndze s údenou chuťou
2 PL oleja
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
1 vajce na potretie
rasca, soľ a korenie
3 PL paradajkového pretlaku
1 čili paprička
1 štipka mletého muškátového kvetu
1 ČL tymianu
1 ČL oregana
1 PL majoránu
3 steblá posekaného rozmarínu
Pokrájanú cibuľu a cesnak opečieme na oleji, pridáme mleté mäso, koreniny, pretlak a čili a dobre prepečieme. Občas premiešame. Necháme vychladnúť. Do plechu na pečenie mufinov vložíme povykrajované lístkové cesto, Naplníme mäsom do 2/3 a zvyšok doplníme plátkami bryndze. Nakoniec koláčik prikryjeme krúžkom cesta. Potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme asi 25-30 minút alebo do zlatista.
TIP: Môžeme pripraviť dva druhy koláčikov, napríklad z jahňacieho mäsa, vtedy vynecháme majorán a oregano a pridáme štipku škorice a jednu uvarenú, pokrájanú mrkvu.
Autor: Liptov | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Výborný recept, robila som polovicu bravčové a polovicu kuracie vzniklo mi 48 kusov, čo nevadilo lebo boli na oslavu. Určite budem robiť znovu, ale z polovičného množstva. Vynikajúci recept
No to musí chutnááááááááť. Ukradnem si zo dva.