Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Predjedlá | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
250 g pohánkovej múky, 2 veľké vajcia, 200 mnl mlieka, 150 ml vody, 2 pl oleja, maslo, soľ; Náplň: 200 g faisselle, ricotty alebo jemného tvarohu, 5-6 pl ríbezľovej alebo višňovej marmelády, 4-5 plátkov údeného lososa, hrsť kôpru
V mise zmiešame pohánkovú múku s vajcami, osolíme, pridáme olej, mlieko a vodu a vymiešame hladké cestíčko, trochu hustejšie ako na palacinky. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme stáť 45 minút pri izbovej teplote. Potom na veľkú rozohriatu panvicu dáme orech masla a po roztopení nalejeme na panvicu toľko cestíčka, aby v tenkej vrstve pokrylo celé dno. Po opečení jednej strany galetku obrátime a pečieme na druhej strane, ktorá by mala nakoniec vyzerať ako dierkovaná. Galetky potrieme syrovo-marmeládovou zmesou, poukladáme na ne plátky lososa a posypeme kôprom. Skrútime do roládiek a dáme na hodinu do chladničky. Potom z nich odrežeme konce a každú galetku prekrojíme na štyri rovnako veľké časti, aby vyzerali ako zvitky maki. Podávame chladené so cidrom (jablkový mušt) alebo suchým bielym vínom či šípkovým čajom.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
To vypadá moc zajímavě Zrovna tento týden jsem přemýšlela, že bych měla někdy brzy udělat reparát z pečení galetek