Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
500 g polohrubej múky, 150 g čerstvej domácej bravčovej masti, 100 g masla, 250-300 g jemného tvarohu, 1 veľké vajce, 1 čl sódy bikarbóny, štipka soli, štipka cukru, hrubozrnná morská soľ na posýpanie
Do misy preosejeme múku, pridáme masť a maslo a dobre premiešame. Potom pridáme vajce, tvaroh, jedlú sódu, soľ a cukor. Vypracujeme homogénne cesto, prikryjeme misu a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu. Potom z cesta odtrhávame kúsky vo veľkosti vlašského orecha a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Mali by byť ďalej od seba, pri pečení naskočia. Pagáčiky jemne vlhčíme jednou mokrou rukou a druhou ich súčasne posypávame hrubou soľou. K masti treba pridať trochu masla, pretože masť je jemnejšia a koláčiky by mohli byť príliš krehké a mohli by sa drobiť. Povrch nepotierame vajcom, aby sa nevytvorila krusta.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
U nás máme rádi domácí pečivo, proto ukládám