Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
500 g polohrubej múky, 150 g čerstvej domácej bravčovej masti, 100 g masla, 250-300 g jemného tvarohu, 1 veľké vajce, 1 čl sódy bikarbóny, štipka soli, štipka cukru, hrubozrnná morská soľ na posýpanie
Do misy preosejeme múku, pridáme masť a maslo a dobre premiešame. Potom pridáme vajce, tvaroh, jedlú sódu, soľ a cukor. Vypracujeme homogénne cesto, prikryjeme misu a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu. Potom z cesta odtrhávame kúsky vo veľkosti vlašského orecha a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Mali by byť ďalej od seba, pri pečení naskočia. Pagáčiky jemne vlhčíme jednou mokrou rukou a druhou ich súčasne posypávame hrubou soľou. K masti treba pridať trochu masla, pretože masť je jemnejšia a koláčiky by mohli byť príliš krehké a mohli by sa drobiť. Povrch nepotierame vajcom, aby sa nevytvorila krusta.
![]() |
Autor: amalia |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
U nás máme rádi domácí pečivo, proto ukládám