Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 30 minut | |
Počet porcií (kusov): 1 porcia |
450 g zelena spargla
1 PL majoneza (20g)
150 g nizkotucny biely jogurt (ja som pouzila 0.1 percentny)
2 struciky cesnak
sol
cerstve mlete korenie
par kvapiek limetovej stavy
lyzicka nasekana mlada petrzlenova vnat
Zelenej spargli, ak ich ma, odrezeme zdrevnatenu, spodnu cast stopky. Zelenu sparglu nesupem, mozno len ked je velmi velmi poskodena, tak tu cast obielim. Dam ju varit do studenej vody s malou lyzickou soli.
Na pripravu jogurtoveho dressingu som pouzila uz ochutenu majonezu…nieco ako tatarska omacka, tak som limetovu stavu nepouzivala. Len som zmiesala jogurt a majonezu, prelisovala som velky strucik cesnaku, cerstvo namlela korenie, zlahka osolila. Jogurtovu omacku vymiesame a nazdobime mladuckou petrzlenovou vnatou, alebo niecim co mate poruke.
Sparglu som varila asi 20 minut, mozno o nieco viac, nesledovala som to, dolezite je ju ochutnat. Scedime ju a nechame trochu vychladnut. Takto pripravenu sparglu jem ako samostatne jedlo a uvarim si k nej jeden zemiak. Vynikajuca dietna vecera.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2257
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Mňam, ty nedáš pokoj? Stále mi robíš chúťky, nezbednica
Kde mám teraz v decembri zohnať v BA špargľu? Mňam , ale dala by som k tomu ešte plátok diétnej schwarzwaldskej šunky