Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: 25 min | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie ...8 guliek |
600g mlete bravcove maso
1 vajce
1 cibula
1 PL maslo
platok toastoveho chleba
1 PL horcica
1 mala lyzicka sol
cerstvo mlete korenie
zvazok petrzlenovej vnate
Na dokoncenie :
1 cibula
hladka muka na obalenie
1 jablko
olej
Platok chleba pofrkam dobre vodou.
Cibulu, ktora pojde do fasirok osupem a nakrajam na male kocky. Rozohrejeme lyzicu masla a poprazime ju do sklovita, aby nam zavonala.
Petrzlenovu vnat nasekame na jemno.
Do masa dame oprazenu cibulku aj s vypekom, vajce, vnat, horcicu . Chlieb vyzmykame a dame ho k masu spolu so solou a cerstvym mletym korenim. Miesame dovtedy, kym sa nam masa nespoji..
Jablko dobre umyjeme a nakrajame ho na kolieska….z koliesok vykrojime jadierka.
Tvorime gulky a na kazdu gulku polozime platok jablka.
Na panvici rozohrejeme tuk a gulky opecieme do zlata zo strany jablka.
Fasirky som piekla 10 minut z druhej strany. Ked som nadvihla jablko, tak som videla, ze tie fasirky su pod nim nedopecene, Tak som tie jablka dala dolu a opiekla som ich este aj z tej jablkovej strany. Mala som velmi tvrde jablko, a tie platky sa mi tiez videli este dost tvrde, tak som ich chvilu podusila samostatne. Ale pozor, aby sa vam nerozvarili…stale musia drzat tvar.
Druhu cibulu nakrajame na kolieska a obalime ich v hladkej muke. Do vyssieho a uzsieho hrnceka dame olej, tak aby bola cibula ponorena. Olej musi byt dobre rozohriaty a kladieme v davkach cibulu. Musim pri tom stat, pretoze cibula musime vyberat hned ako zacne zlatnut.
Pred podavanim , na gulky poukladame platky jablka a chrumkavu cibulku.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2284
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Lákavé jídlo