Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dia a bezlepkové - Ostatné | |
Čas prípravy: 45 minút | |
Počet porcií (kusov): 8 až 12 |
375 ml /1 a 1/2 šálky/ jemných ovsených vločiek
Alebo normálne vločky rozmixujeme
180 ml /3/4 šálky/ trstinového cukru
125 ml /1/2 šálky/ sušeného ovocia /brusnice, hrozienka a podobne/
60 ml /1/4 šálky/ lúpaných tekvicových semienok
60 ml /1/4 šálky/ kešu orieškov, nesolených, posekaných
60 ml /1/4 šálky/ mandlí, posekaných, bielené alebo nebielené, ako chcete
30 ml /2 polievkové lyžice múky, celozrnnej, grahamovej
1 ml /1/4 čajovej lyžičky/ prášku do pečiva
1 ml /1/4 čajovej lyžičky/ soli
1 ml /1/4čajovej lyžičky/ mletej škorice
1 ml /1/4čajovej lyžičky/ vanilkového extraktu
60 ml /1/4 šálky/ mlieka
60 ml /1/4 šálky/ masla
Do veľkej misy dáme všetko okrem mlieka a masla. Poriadne miešame drevenou varechou. Alebo rukou, ale naozaj poriadne a dlho. V hrnčeku zohrejeme mlieko s maslom, až sa maslo úplne rozpustí. Nalejem do misy so zmesou vločiek, ovocia a orieškov. Zdá sa, že je tekutín málo, ale znovu treba dobre dlho a poriadne miešať, zmes sa nakoniec spojí.
Na pečenie potrebujeme jánsku misu, alebo malý plech, veľkosti približne 28 x20 cm.
Vyložíme papierom na pečenie, boky misy a aj papier pomastíme maslom.
Zmes dáme do misy a utľapkáme, dobre natlačíme. Pečieme na 180˝C, až je povrch zlatistý, okraje trochu pripečené.
Vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Krájame opatrne, lebo povrch je chrumkavý, ale stred je mäkký, vláčny. Rozkrájala som ho na 8 kúskov.
Na prvé ochutnanie mi bol veľmi sladký. Dala som ho na misu, nafotila, a rozhodla sa, že ho odložím do vzduchotesnej nádoby. Že sa bude hodiť na výlet, ako rýchly doplnok kalórií.
Ale keď som prišla o pol hodinu dole, už som z neho našla len omrvinky. Navrhla som, že skúsim dať v miesto cukru 2 PL medu, ale zahriakli ma, nech nič neskúšam, že to bolo výborné.
Ale láka ma urobiť ich len zo sušených sliviek... a medu.
Autor: bionka (Denisa Martišková) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
už som skúsila - len so slivkami, vynechala som múku, dala som kukuričnú - takú jemnú, a podľa mňa lepšie - sviežejšia chuť a menej sladké.
Vyzkouším s těmi švestkami - líbí
To vypadá moc dobře, takový zdravý moučník
Vyzkouším