Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Polievky |
![]() |
Čas prípravy: 60 |
![]() |
Počet porcií (kusov): 10 |
400g šošovica
1 cibuľa
250 g údeného mäsa
1 lyžica estragónu
mleté čierne korenie
mletá rasca
1 ks zelenej papriky
1 ks paradajky
zelerová a petržlenová vňať
50g masti
20g múky
50 g cukru
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky papriky mletej sladkej
150 ml červeného vína
1 lyžica horčice
soľ
200 ml smotany kyslej.
Šošovicu si namočíme do vody. Postrúhanú cibuľu trochu osmažíme a pridáme nakrájané mäso, estragón, čierne korenie,rascu,zelenú papriku, paradajku. Všetko zalejeme vodou,posolíme a varíme cca 30 min. Potom pridáme šošovicu a varíme. Keď je šošovica uvarenám urobíme si zápražku do ktorej pridáme cukor, zelerovú a petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a červenú papriku. Touto zápražkou zahustíme polievku. Nakoniec pridáme červené víno, horčicu, trochu prevaríme a vlejeme smotanu. Dochucujeme podľa vlastnej chuti. Nakoniec by mal ísť nasekaný estragón ale ak není tak nevadí.
Tých surovím je veľa ale varenie je jednoduché a rýchle. Chuť ako vždy výborná...
![]() |
Autor: juraj190 (Juraj) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.