Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Počet porcií (kusov): 12 - 14 ks |
15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g),
1/4 l vlažného mlieka,
1/2 kocky droždia,
2 čL kryšt.cukru,
1 čL soli,
1 žĺtok,
1 PL oleja,
3 PL vlažnej vody ,
trocha múky na podsypanie
olej
na plnenie: lekvár
na posypanie: mak + prášk.cukor alebo iné
na poliatie: roztopené maslo (nemusí byť)
Zamiesime cesto na knedle a prikryté necháme vykysnúť cca 3/4 hodiny. Cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce alebo vykrojíme kolesá.
Na každý kúsok cesta dáme primerané množstvo hustého lekváru a zabalíme ich ako batôžky, prikryjeme utierkou a necháme dokysnúť ešte 1/2 hodinku.
Do panvice dáme rozohriať 2 PL oleja, vložíme batôžky a necháme ich zospodu pripiecť. Potom prilejeme asi 1 -1,2 dl vody a prikryjeme pokrievkou. Po cca 10 - 12 min. môžeme vybrať. Poprepichujeme ich kvôli uniknutiu pary.
Na tanieri posypeme a polejeme maslom.
fotopostup možno pozrieť na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/02/parene-buch...
Autor: nigina | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
takto (na panvici) robievam aj ja, sú výborné
Zajímavý postup..někdy prubnu