Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre |
Piškóta:
4 vajíčka
200 g kryštálového cukru
100 g ošúpaných mandlí
50 g ošúpaných opražených lieskovcov
200 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva (PDP)
10 PL horúcej vody
1 ČL mandľovej esencie
Čokoládovo-kávový krém:
čokoládový pudingový prášok
100 g čokolády na varenie
1 PL instantnej kávy
400 ml mlieka
3 PL cukru
100 g masla
Biely krém:
1 šľahačka v prášku (asi by bola lepšia čerstvá, ale nemala som)
1 kelímok mascarpone (250 g)
1 stužovač šľahačky
200 ml mlieka (pri čerstvej šľahačke netreba)
1 rovná PL práškového cukru
Ďalej:
kyslastý džem alebo ovocie
guľaté piškóty
1 šálka uvarenej silnej kávy
trocha rumu
Klasicky pripravíme piškótový korpus - zvlášť vyšľaháme bielky s 1/2 cukru, zvlášť šľaháme žĺtky s druhou 1/2 cukru, postupne pridávame vodu. Do vyšľahanej žĺtkovej zmesi ručne vmiešame pomleté mandle a oriešky, a postupne pridávame múku s práškom do pečiva na striedačku s bielkovým snehom. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 180°C cca 15 minút.
Čoko-kávový krém pripravíme z uvareného pudingu spolu s instantnou kávou, roztopenou čokoládou, puding po vychladnutí všľaháme do masla.
Biely krém - vyšľaháme šľahačku so stužovačom a cukrom a zašľaháme do nej mascarpone.
Korpus potrieme kyslastým džemom, môžeme dať i malé kúsky ovocia.
Natrieme čoko-kávový krém a naň kladieme guľaté piškóty namočené v káve s rumom.
Na piškóty natrieme biely krém a urovnáme povrch.
Ozdobíme podľa vlastného vkusu, ale celkom postačí len zúbkovačom urobiť vlnky. Ale možno poprášiť kakaom, či Grankom apod.
Podrobnejšie na:
http://nasavareska.blogspot.sk/2014/04/mandlovo-or...
Autor: nigina | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Poznám a doporučujem. U nás doma ho považujeme za zákusok na lepšie príležitosti