Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň |
350 g celozrnnej pšeničnej múky
150 g hladkej múky špeciál
1 plochá ČL soli
1 sáčok sušeného droždia (7 g)
200 ml mlieka
50 ml acidofilného mlieka
2 PL kryštálového cukru
130 ml oleja
2 žĺtky
trocha citrónovej kôry
Plnka:
250 g tvarohu
2 PL masla
4 PL práškového cukru
2 Pl kandizovanej citrusovej kôry
1 žĺtok
1 vanilkový cukor
Ďalej:
hrozienka
slivkový lekvár (povidla)
Na potretie:
1 bielok
1 PL mlieka
Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Do nádobky pekárne vlejeme vlažné mlieko, acidko, olej a žĺtky. Vsypeme múku, cukor a necháme vymiesiť cesto.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, preložíme ho z rohov, sformujeme a rozkrájame na 20 ks.
Sformujeme ich do bochníčkov a necháme stáť na doske cca 10-15 minút prikryté.
Zatiaľ pripravíme plnku zmiešaním surovín (Maslo som pridala preto, lebo sa mi tvaroh zdal byť veľmi suchý, drobivý.).
Bochníčky valčekom sploštíme a dnom pohára doň urobíme priehlbinu, pomastíme zmesou bielka a mlieka, naplníme povidlmami a tvarohom. Do tvarohu vtlačíme pár hrozienok.
Pečieme na 180°C (u mňa 15 min), vnútro rúry postriekame vodou.
Fotopostup môžete pozrieť http://nasavareska.blogspot.sk/2014/04/tvarohove-k...
Autor: nigina | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vynikajúci recept - vyskúšal som a vrelo doporučujem.
Karol:Áno, potrieme ich. Tak nech sa Vám vydaria a nech chutia
"Pomašľujeme" znamená potrieme? Veľmi pekný recept skúsim v sobotu. Už sa teším, fotky sú veľmi krásne a lákavé rodina ocení hlavne použitie celozrnnej múky.