Viac ako  4 000  receptov

Akynina sviečková, čo sa vždy podarí

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Akynina sviečková, čo sa vždy podarí
nahoru
Akynina sviečková, čo sa vždy podarí
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 2 hodiny + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6 porcii

Suroviny:

1.2 kg hovadzie na pecenie
350 g mrkva (cca 4 velke kusy)
50 g petrzlen (cca 2 ks)
130 g zelerova bulva (cca 1/2 velkej hlavy)
2 velke cibule
60 g udena biela slanina / cista vaha bez koze
500 ml sladka smotana
2 PL ocot
3 PL cukor
2 bobkove listy
po 6 gulickach noveho a normalneho korenia
6 rozdrvenych klincekov
lyzicka nasekaneho dumbiera
nepomlete horcicne gulicky (tie co byvaju v nalevovom koreni Deko)
1 PL sol

Postup

Zacneme s pripravou den dopredu.

Polovicu slaniny nakrajame na hranolceky a naspikujeme maso. Zostatok nakrajame na kocky.
Zeleninu ocistime a nakrajame na mensie kusky.
Do velkeho hrnca dam 3 PL oleja a vyskvarim na nom slaninove kocky. Do tuku hodim vsetky koreniny…. necham uvolnit ich vone.
Pridam zeleninu a tu necham restovat tak,a by *lahla* a trochu zmensila svoj objem.

Pridame sol, cukor a ocot v mnozstve ako je uvedena v rozpise.

Vsetko premiesame, zalejeme vodou…ja som dala na zaciatok 600 ml a nechame prevriet.
Po prevreti nechame ochladit, na teplotu, zeby ste v nej udrzali prst a polozime do nalevu naspikovane maso. Ja som vsetko prelozila do uzsieho a vyssieho hrnca.

Vody by malo byt tolko, aby bolo maso tesne ponorenie. Ak treba tak dolejte prevretu vodu.
Nadobu prikryjeme a nechame do druheho dna v chlade.
Na druhy den vyberieme z chladnicky smotanu a dame maso v zelenine varit, tak ako je.
Varila som prikryte pod pokrievkou cca dve hodiny a raz som doliala asi 150 ml vody. Ak to budete robit v tlakaci, bude staci podla mna tak 50 minut.
Makke maso vyberieme a zakrutime do alobalu, zatial nekrajame.

Zeleninu zmixujeme
Mne vznikla husta zmixovana kasa.
Zeleninovu kasu som dala na zdroj tepla a vyliala som do nej sladku smotanu….najprv vlejte len 100 ml, do ktorej ste zamiesali cca 2 PL vriacej zeleniny a postupne dolievajte, kym nema hustotu aku chcete. Ja davam 500 ml a aj ked sa zda, ze je to redsie, tak ked ta omacka postoji, vzdy trochu zhustne a je mi akurat.

Nechajte po prevreti omacku postat aspon 20 minut a az potom ju este na zaver vychutnajte. Ja som napriklad musela dosypat cukor…nemecky ocot je koncentrovanejsi ako slovensky a tak mi to bolo dost kysle.

Podavame ako inak s kysnutou knedlou a nakrajanym masom.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2959

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Akynina sviečková, čo sa vždy podarí"

autor: eva hubova
vložené: 06. 05. 2014 01:01:25  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2025 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné obchodné podmienky | Zásady ochrany súkromia | Cookies zásady | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz