Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Ostatné - Rezy |
![]() |
Čas prípravy: asi 1 hod |
![]() |
Počet porcií (kusov): najmenej 15 až 20 ks |
4 vajcia
260 g práškového cukru
3/4 horčicového pohára oleja
3/4 pohára teplej vody
260 g hladkej múky
1 kávovú lyžičku prášku do pečiva
2 lyžice holandského kakaa
Žltky miešam s práškovým cukrom do spenenia, pomaly pridávam olej a teplú vodu, hladkú múku a nakoniec prášok do pečiva.
Keď je všetko dobre premiešané, pridám vyšľahaný tuhý sneh.
Cesto rozdelím na dve časti, do jednej pridám kakao a miešam jedným smerom.
Nakoniec hmotu nalejem do dvoch rovnakých foriem na srnčí chrbát, ktoré sú vymazané dobrou (doma vyškvareou) masťou a vysypané polohrubou múkou.
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 min). Keď sa cesto oddeľuje od formy, koláč je upečený.
Obe cestá narežem na asi 1 cm hrubé rezy (podľa formy).
Koláč plním tak, že krémom zliepam vždy svetlý a tmavý rez, kým ich všetky nespojím nastavovanou plnkou:
1,5 masla miešam s práškovým cukrom a vanilkou, pridám trochu rumu a uvarený studený vanilkový pudink.
Koláč je výborný, krája sa šikmo.
![]() |
Autor: milluskaH (Miloslava) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|