Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň |
500 g polohrubej múky
15 g čerstvého droždia
200 ml mlieka
75 ml bieleho jogurtu
50 ml vody
60 ml oleja (nie olivový)
3 ks žĺtiek
3 čL kryštál.cukru
1,5 čL soli
2 PL ražného kvásku (kopcom) - (môže sa vynechať, ale pridať asi 5 g droždia)
Suroviny vložíme do nádobky DP podľa zásad platných pre konkrétnu pekáreň..napr. u mňa sa dávajú napred tekuté suroviny a potom sypké, hore sa do rohov dajú droždie a cukor, do protiľahlého rohu zasa soľ...však asi viete, ak máte doma tento aparát.
Spustíme program CESTO a necháme ho pracovať (1,5 hodiny).
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho na menšie časti a vyšúľame z nich valčeky cca 30 cm. Sformujeme ich do tvaru praclíka, kladieme na plech s papierom an pečenie. Necháme ich pokysnúť cca 15 min. Potom ich tesne pred pečením potrieme zmesou bielka, mlieka a oleja. Posypeme morskou soľou a semienkami. Pečieme pri 180°C asi 11 minút.
Recept je uvedený na mojom blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2014/06/slane-pracl... kde nájdete aj iné recepty na praclíky alebo podobné ako aj bežné recepty.
Autor: nigina | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ďakujem, ja som ich nepiekla v pekárni... tam len dám vymiesiť cesto (alebo aj ručne).. piekla som v elektrickej rúre... Jasne, v horkovzdušnej to pôjde. Ak ich narobíte veľa, dajte časť zmraziť, sú aj potom ok (zohriat v tej horkovzduške)
vypadaju skvele!!!dali by sa upiect aj v horkovzdušnej trube,ked nemám pekárnu na chleba?dakujem:)