Viac ako  4 000  receptov

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky
nahoru
Bryndzové halušky Bryndzové halušky Bryndzové halušky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá

Suroviny:

cesto:
600g zemiakov,
400 g polohrubej múky,
2 čL soli,
aspoň 1dcl mlieka,
voda podľa potreby,
1 vajíčko, (nemusí byť, ale ja dávam)
soľ,

ďalej:
1/4kg bryndze,
pol kelímka kyslej smotany alebo aj celý kelímok,
cibuľková vňať
údená alebo oravská slanina - množstvo dľa chuti

Postup

Očistené zemiaky postrúhame alebo zmixujeme, pridáme ostatné suroviny určené na cesto a všetko zmiešame. Do vriacej vody pretláčame halušky. Keď sú uvarené, vyplávajú na povrch, povaríme ich minútku a potom ich scedíme, opláchneme a pomastíme.

Bryndzu vymiešame so smotanou a pridáme k haluškám.
Vňať jarnej cibuľky pokrájame a posypeme porcie halušiek na tanieri. Ozdobíme kocočkami opraženej slaninky.

Poznámka

Fotopostup tohto receptu nájdete na mojom blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2014/06/bryndzove-h...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Bryndzové halušky"

autor: Linzerka
vložené: 25. 06. 2014 20:31:52  nahlásiť  reagovať
 

Bryndzové halušky celá rodina miluje...smajliksmajliksmajlik
vařit mě je naučila moje zvolenská tchyně...smajliksmajliksmajlik...

autor: nigina
vložené: 21. 06. 2014 16:49:09  nahlásiť  reagovať
 

ema28:Na tie postrúhané zemiaky sa má naliať mlieko, aby postrúhané zemiaky netmavli... inak na riedenie cesta len voda. Na blogu (link v poznámke) je fotopostup, tak mrknite, teda ak chcete.
Som sa smiala, lebo jedna pani (ČR) mi napísala, že chcela urobiť halušky, ale v obchode u nich nemali ten polotovar, z ktorého ich robievala. Tak došla naštvaná domov, sadla k nettu a našla recepty, nakoniec si vybrala tento recept. Uvarila podľa neho a odvtedy vraj kašle na halušky v prášku, lebo sa týmto nevyrovnajú. Tak niekedy aj zlé je na niečo dobré - sme sa zhodli.
Tak pokojne vyskúšajte, nemajte obavy. Nedala by som to sem, keby to nebol ok recept smajlik A nech vám chutia smajlik

autor: nigina
vložené: 21. 06. 2014 16:40:39  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:Minka,ďakujem smajlik a máš pravdu s tými chuťami smajlik Ale moja dcéra by halušky šrotovala ráno, na obed i na večeru a keď bola menšia a nevedela som, čo variť, ona mi vždy poradila smajlik Zvyšok rodiny sme boli na tom tak, že sme na halušky nemohli už ani pozrieť smajlik No ale už ich znova občas robievam...smajlik

autor: ema28
vložené: 21. 06. 2014 16:26:57  nahlásiť  reagovať
 

skutečně patří do halušek mléko? to jsem ještě nikdy nečetla, pořád hledám ten nejoriginálnější recept, žádný Čech ho správně neumí, ale nad tím vaším váhám.

autor: vybusna
vložené: 21. 06. 2014 12:09:17  nahlásiť  reagovať
 

Boze....tie teda su!!!!!!!!!!!!!!!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik
Je zaujimave, ze ako sa cloveku menia chute....do mojich 40 rokov, by som bryndzove halusky nedala do ust...a teraz ich jedavam bez problemov a do tych Tvojich by som zaryla nielen lyzicu, ale aj nos.....fantasticky vyzeraju


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz