Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
cesto:
600g zemiakov,
400 g polohrubej múky,
2 čL soli,
aspoň 1dcl mlieka,
voda podľa potreby,
1 vajíčko, (nemusí byť, ale ja dávam)
soľ,
ďalej:
1/4kg bryndze,
pol kelímka kyslej smotany alebo aj celý kelímok,
cibuľková vňať
údená alebo oravská slanina - množstvo dľa chuti
Očistené zemiaky postrúhame alebo zmixujeme, pridáme ostatné suroviny určené na cesto a všetko zmiešame. Do vriacej vody pretláčame halušky. Keď sú uvarené, vyplávajú na povrch, povaríme ich minútku a potom ich scedíme, opláchneme a pomastíme.
Bryndzu vymiešame so smotanou a pridáme k haluškám.
Vňať jarnej cibuľky pokrájame a posypeme porcie halušiek na tanieri. Ozdobíme kocočkami opraženej slaninky.
Fotopostup tohto receptu nájdete na mojom blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2014/06/bryndzove-h...
Autor: nigina | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Bryndzové halušky celá rodina miluje...
vařit mě je naučila moje zvolenská tchyně......
ema28:Na tie postrúhané zemiaky sa má naliať mlieko, aby postrúhané zemiaky netmavli... inak na riedenie cesta len voda. Na blogu (link v poznámke) je fotopostup, tak mrknite, teda ak chcete.
Som sa smiala, lebo jedna pani (ČR) mi napísala, že chcela urobiť halušky, ale v obchode u nich nemali ten polotovar, z ktorého ich robievala. Tak došla naštvaná domov, sadla k nettu a našla recepty, nakoniec si vybrala tento recept. Uvarila podľa neho a odvtedy vraj kašle na halušky v prášku, lebo sa týmto nevyrovnajú. Tak niekedy aj zlé je na niečo dobré - sme sa zhodli.
Tak pokojne vyskúšajte, nemajte obavy. Nedala by som to sem, keby to nebol ok recept A nech vám chutia
vybusna:Minka,ďakujem a máš pravdu s tými chuťami Ale moja dcéra by halušky šrotovala ráno, na obed i na večeru a keď bola menšia a nevedela som, čo variť, ona mi vždy poradila Zvyšok rodiny sme boli na tom tak, že sme na halušky nemohli už ani pozrieť No ale už ich znova občas robievam...
skutečně patří do halušek mléko? to jsem ještě nikdy nečetla, pořád hledám ten nejoriginálnější recept, žádný Čech ho správně neumí, ale nad tím vaším váhám.
Boze....tie teda su!!!!!!!!!!!!!!!!
Je zaujimave, ze ako sa cloveku menia chute....do mojich 40 rokov, by som bryndzove halusky nedala do ust...a teraz ich jedavam bez problemov a do tych Tvojich by som zaryla nielen lyzicu, ale aj nos.....fantasticky vyzeraju