Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
250 g mäkkého tvarohu, 250 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, 1 zväzok kôpru, 1 lyžica oleja, 150 g údenej slaniny, 2,5 dl kyslej smotany
Tvaroh zmiešame s múkou, vajcom, soľou, polovicou sekaného kôpru a vypracujeme cesto, ktoré necháme 10 min odstáť. Potom privedieme k varu vodu so soľou a olejom a do vriacej hádžeme halušky. Uvarené halušky necháme odkvapkať, polejeme vyškvarenou slaninou, polejeme smotanou a posypeme zvyškom sekaného kôpru.
Ak je tvaroh príliš tuhý a cesto sa nedá dobre spracovať, pridáme podľa potreby mlieko.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Anna U.: To je váš názor, u nás sa cigánske halušky robia odjakživa takto.
Prečo dávate do receptu kôpor (zväzok!)?
Prebije všetku chuť a budú to kôprové halušky, ktoré s cigánskymi nemajú nič spoločné.
¨jj: Bez smotany to nebudú cigánske halušky
Bez smetany by to bylo ok,,