Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny | |
Čas prípravy: 2 | |
Počet porcií (kusov): 15 |
5 kg loquats
1,2 kg bieleho cukru
šťava z 1 citróna
Rozdrvíme ovocie elektrickým mixérom na strednej rýchlosti. Ak chceme marmeládu s kúskami ovocia, nerozdrvíme všetko ovocie, len väčšiu časť. Ak chceme marmeládu bez kúskov ovocia, rozmixujeme ho na jemné pyré.
Dáme rozmixované ovocie do kastróla a pridáme cukor, miešame drevenou vareškou. Hrniec držíme na miernom ohni a necháme za stáleho miešania variť. Penu na povrchu marmelády je potrebné odstrániť lyžicou, pretože sú to nečistoty z ovocia a cukru.
Asi po 30 minútach, keď sa odparí časť vody z ovocia, uvidíte, že marmeláda je hustá, to robí veľké množstvo pektínu s medlar (prírodné ovocné želé).
Po dovarení džemu pridáme do hrnca citrónovú šťavu a miešame všetko, tak okyslíme džem (to ho bude chrániť pred baktériami).
Poháre vysterilizujeme.
Marmeládu dávame do suchých pohárov. Zatvoríme viečkom. Poháre dáme do hrnca s vodou a dáme variť aspoň na 10 minút.
Objavte mnoho tajomstiev španielskych receptov:
http://el-laboratorio-del-chefgonin.blogspot.com.e...
Autor: chefgoninlab (chefgonin) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.