Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Čas prípravy: 20 minút | |
Počet porcií (kusov): 1 |
Domáci tradičný falafel:
1 viazanička zelenej petržlenovej vňate
2 vajcia
1 plechovka cíceru uvareného na pare
soľ
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky kmínu (mletej egyptskej rasce)
1/2 lyžičky mletého (strúhaného) muškátového orieška
1/2 lyžičky cayenského korenia (ak ho nemáte, použite mletú červenú papriku)
Falafel s mexickou zeleninkou:
hotová bio zmes na falafel
mexická zelenina
Domáci tradičný falafel:
Tradičný falafel sa podáva v pita chlebe (ktorý sa dá kupiť aj špaldový a bezlepkový) s bielym jogurtom a šálat s paradajkami, uhorkami a balkanskym syrom.
Falafel s mexickou zeleninkou (spojenie kultúr):
Kedže si varenie môžeme urýchliť, kupujem už hotovú bio zmes na falafel. Tú potom len zalejeme horúcou vodou, premiešame a počkáme pár minút. Vytvarujeme fašírky a dáme opekať na panvicu ideálne bez oleja.
Keď sa fašírky opečú z oboch strán, cca 8-12 minút, vyberieme ich a pridáme k zeleninke. Mexickú zeleninu som si len ohriala na panvici 6-8 minút , kým sa nám fašírky dopečú.
Čo je falafel
sú to guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch. Falafel je tradičné arabské jedlo, tradične podávané v pite, ktorá slúži ako vrecúško, alebo zabalené v placke známej ako lafa; falafel často býva pripravovaný ako balený sendvič, pripravený rovnakým spôsobom. Ku falafelovým guľôčkám sa pridávajú šaláty, zaváraná zelenina, štipľavá omáčka a sú pokvapkané omáčkou na spôsob tahini. Falafelové guľôčky sa môžu jesť aj samotné alebo ako časť meze. Všeobecne sa uznáva, že pôvod falafelu je z Egypta, hoci sa rozšírilo po celom Blízkom východe. Egyptskí Kopti tvrdia, že prví pripravili jedlo ako náhradu za mäso počas pôstneho obdobia. Vyprážané guľôčky sú teraz známe po celom svete ako náhrada za mäso a ako forma pouličného jedla.
http://www.delicioubyms.com
Autor: deliciousbyms (merita sinaniova) | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ja tu tomu receptu absolutne nerozumiem. Hotova bio zmes? To je co? Tradicny falafel sa robi zo suroveho cicera, nie uvareneho, ani z konzervy. Nie kmin, ale rimska rasca. A ziadne na suchej panvici, ale hlboko prazeny. Tak tradicny, ci "po nasom"?
Jitkas:
Falafel je zdravy jiz v originalu, primo perfektni, nebo snad cizrna se vam zda nezdrava??? Se spaldovou moukou to neni falafel, s prominutim.
Dobrý deň naša stránka ponúka tradičné recepty upravené na zdravšie verzie:)
Tradicni falafel ze spaldove mouky je veru netradicni.