Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Huby |
Cerstve bedle a sampinony na rezne
Male klobuciky z bediel a sampinonov na plnenie
Vajcia, urcite sme ich minuli aspon 6
Kvalitna makka udenina
Struhany syr
Petrzlenova vnat
Hladka muka na obalenie
Struhanka na obalenie
Sol
Olej na pofrkanie plechu
Velke klobuky ocistime od supin a poskodenej supy. Vypacime z nich nozky a tie spracujeme do inych receptov, alebo ich vysusime, alebo zamrazime.
Pokial chcete robit bezmasitu verziu, tak nozky z hub nakrajame na drobne kocky, podusime na masle a miesto makkej udeniny, zamiesame kocky.
Do jedneho vajicka nakrajame na drobne kocky makku udeninu a zmes zahustime struhanym syrom a nasekanou petrzlenovou vnatou.
My sme mali klobucikov dostatok, takze sme zmes na plnenie minuli uplne celu, ale pokial by nam zvysila, tak by sme zmes vyuizili napr. na hrianky.
Ocistene klobuciky naplnime a obalime ich v trojobale t.j. rozslahane, zlahka osolene vajicko, potom muka a nakoniec struhanka.
Takto obalime aj pripravene vacsie casti hub, aby nam vznikli rezne.
My sme mali takto pripravenych hub vela, takze sme ich vyprazali na plechu v rure. Bolo to vsetko naraz a minuli sme desatinu oleja, co by sme minuli, pri vyprazani na panvici.
Pokial mate klobucikov malo a nevyplatilo by sa piect na plechu, tak rozohrejme olej na panvici a zacneme vyprazat, naplnenou castou nadol. Otocime ich a znizime stupen tepla a pomaly do zlata doprazime.
Plech vykropime olejom a rovnomerne papierovou servitkou rozotrieme po celej ploche. V ziadnom pripade tam olej nema plavat. Poukladame pripravene rezne a klobuciky a po povrchu ich pokropime este s troskou oleja.
Elektricku ruru som na 200 stupnov, plech som vlozila a piekla asi 10 minut, ked uz boli huby krasne tmavo zlate. Otocila som ich a zistila som, ze olej bol uplne vsiaknuty, takze som spodok este vykropila asi 3 lyzicami.
Dopiekla som do zlata aj druhu cast a bolo hotovo.
Mala som este jeden velky plech a tak bola rura omnoho viac rozfofrovana….mala som pocit, ze sa rezne upiekli z obidvoch stran este skor.
Musite si to sledovat podla svojej rury.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3505
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|