Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Počet porcií (kusov): 3 az 4 porcie |
200 g sojove platky
1 cesnakova hlavka
polohruba muka na obalenie
koreniaca zmes tak, aby tvorila 1/3 muky
olej na vyprazanie
paprika, redkovky na podusenie (alebo ina zelenina, ktoru preferujete)
1/2 cervena cibula
orech masla
1 bujon na varenie platkov (alebo 1 PL prirodna sojova omacka kikkoman + sol + trosku korenovej zeleniny + mala cibula)
Akyna bezne kupuje sojove platky, ktore po uvareni prereze stredom, aby neboli platky vysoke. Ale prave pri priprave tohoto receptu, kupila platky, ktore boli urcene na zavitky a tak boli skor dlhe, ako vysoke. Tie len skracovala na polovicu a neznizovala ich. Platky na hranolceky, nie su na pripravu tohto receptu vhodne.
Pokial si myslite, ze Vas dobra bujonova kocka zabije, tak si urobte vlastny vyvar z trochy korenovej zeleniny, sojovej omacky, cibule a soli. Dbajte na znacku sojovej omacky, nemusi byt samozrejme kikkoman, ale ta, je z tych dobrych prirodnych sojovych omacok u nas , dostupna.
Pokial si myslite, ze Vas nezabije, uvarte vyvar z bujonu.
Sojove platky dame varit do vyvaru a varime do zmaknutia. Nebola som pri tom ked sa varili, takze neviem cca ako dlho, ale ochutnajte a uvidite. Viac ako 15 minut……si myslim…to hadam nebude.
Ked sa uvaria, tak ich nezmykame, len ich scedime a nechame trosicku vychladnut. Ak mate platky vysoke, tak ich prerezte.
Cesnakove strucky obielime, prelisujeme a roztrieme po platkoch. Cesnakom nesetrite.
Platky obalime v polohrubej muke, do ktorej zamiesame koreniacu zmes.
Tuto si mozete urobit sami, podla toho co mate radi, ale mala by tam byt urcite cervena paprika, trochu soli, korenie, mleta rasca a vsetko co mate radi. Alebo tam nasypte nieco ako Akyna …koreniaca zmes na grilovane kurcata….tak.
Na rozohriatom oleji, platky vyprazame do tmavozlata z obidvoch stran.
Akyna nema panvice, ktore su neprilnave a tak dava klasicke mnozstvo oleja a aj tak sa nam zda, ze tie platky nie su vobec premastene a ani ich neodklada na pijavy papier. Vy sa zariadte podla seba.
Kym vyprazame platky, tak nakrajame papriku a redkovky na pruzky. Na panvici rozohrejeme maslo s troskou oleja a zeleninu podusime do makka.
Este ju osolime a odstavime.
Do vypeku po vyprazani vsypeme muku, co nam ostala po obalovani platkov, poprazime a zalejeme horucou vodou, tak, aby sme mali omacku.
Vsetko rozslahame a nechame prevriet. Nakoniec do omacky zamiesame udusenu zeleninu.
Hotove platky podavame s omackou a prilohou.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3515
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.