Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 30 minut | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
250 g kuracie prsia bez koze a kosti
1 mrkva
1/2 cervenej papriky
kusok cerstveho dumbiera
kusok poru
2 struciky cesna
hrst mladych hrachovych luskov
2 PL arasidovy olej (alebo aky mate, okrem olivoveho)
3 PL rybacia, alebo ustricova omacka
Podla chuti stiplava paprica
125 g instantne rezance do woku
Kura nakrajame na tenucke platky a tie na hranolky. Ocistenu mrkvu a papriku na velmi tenke hranolceky, skor na hrubsie zapalky...resp. tak ako sa Vam da.
Cesnak a por naplatkujeme.
Dumbier sa najlepsie cisti hranou lyzice...., ak sa Vam nedari ani s lyzicou, tak je uz ten zazvor stary, asi tak ako byva napriklad stary kalerab.
Pokial je ten dumbier kvalitny, tak ho ocistime a nakrajame na zapalky, pokial je uz starsi, tak ho len ocistite, prekrojte na vacsie kusy (aby sa dal potom z toho jedla vylovit)
Dumbier samozrejme nie je podmienkou, my ho doma mame radi a preto ho davam.
Takze vo woku, alebo minimalne, v hrubostennej nadobe, rozfofrujeme olej, olej musi byt naozaj rozohriaty na maximum.
Na horuci olej dame kuracie maso a opekame ho 3 minuty zo vsetkych stran. Maso zhrnieme do stran a vlozime zazvor, cesnak a por...restujeme dalsie 2 minuty.
Potom pridame mrkvu, papriku a lusky , porestujeme, pridame omacku a restujeme pod pokrievkou 3 minuty.
Ja som pouzila instantne rezance, ktore som vsypala priamo do woku, bez predvarania, podliala som 2 naberackami vriacej vody a pod pokrievkou dusila nejake 2 minuty.
Po tejto dobe boli rezance hotove a vsetko tak akurat makke. Omacka mi to ochutila tak, ze som ani nesolila.
Pokial nemate instatne rezance, pouzite ake mate a uvarte ich podla navodu na obale tak, aby ste ich zliali tesne tesne pred uvarim a posledne 2 minuty ich restovali spolu s masom a zeleninou....tak aby dosli.
No a je hotovo.
Tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3717
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.