Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
2 mladé kaleráby - kedlubny maslo biele korenie, muškátový kvet soľ voda mlieko šľahačka príp. vegeta a spol. petržlenová vňať na nočky - halušky 2 vajcia asi 4 polievkové lyžice polohrubej múky cca 100 g strúhaný syr Eidam (množstvá sú orientačné, múku aj syr pridávam od oka)
Očistený kaleráb nastrúhame na slzičkovom strúhadle, orestujeme na masle. Osolíme, okoreníme, vlejeme vodu a mlieko, povaríme. Zavaríme nočky. Zjemníme šľahačkou, vsypeme kopec posekanej petržlenovej vňate. Nočky - halušky: Vajcia rozšľaháme, vmiešame múku, do vzniklej kašičky vmiešame nastrúhaný syr. Kávovú lyžičku namáčame do vriacej polievky a zavárame halušky. Ochutnáme, či sú uvarené, potom polievku vypneme. Halušky nabobtnajú.
Množstvo surovín na prípravu polievky prenechávam odhadu a skúsenosti kuchárov. Niekedy zasmažím polievku, ale v poslednej dobe od zásmažiek ustupujem. Kto má rád, na tanieri si pridá citrónovú šťavu.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.