Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy |
![]() |
Čas prípravy: 15 minút |
![]() |
Počet porcií (kusov): 48 |
Cesto:
250 g práškového cukru
250 g Hery
160 g hladkej múky
250 g mletých vlašských orechov
5 bielkov
Žĺtková poleva:
5 žĺtkov
1 vanilkový cukor
200 g práškového cukru
Z bielkov vyšľaháme sneh.
Heru vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy a múku. Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a všetko spolu dobre premiešame.
Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech dáme papier na pečenie. Pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
Zatiaľ, kým sa koláčik pečie, vyšľaháme žĺtky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na žĺtkovú polevu. Polevu rozotrieme ešte na horúci koláč a necháme stuhnúť.
![]() |
Autor: Terezka (Terezka Fulková) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Je zaujimave, ze mna maminka cukrarka, naucila rozotierat zltkovu polevu, just na studene cesto. A som to s nou konzultovala, pretoze vsade na webe vidim, ze gazdinky rozotieraju, tak ako Terezka Fulkova, polevu na horuci a ubezpecila ma, ze skutocne to ona robi na vychladnute. Na horuce cesto sa mi to videla take lepsie z toho zdravotneho hladiska, pretoze tie zltka, prejdu aspon akym takym tepelnym spracovanom,.
Moc hezky vypadají.