Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté | |
Počet porcií (kusov): 2 okruhle kolace |
Cesto :
Kvasok
1 kopcovita cajova lyzicka susene drozdie
125 ml tepla voda
25g krystal cukor
5 PL olej
Na cesto :
280 g hladka muka
kvasok (vid vyssie)
2 zltka
50g roztopene maslo
Napln tvarohova :
500 g hladky tvaroh (ja som pouzila nizkotucny v okruhlej vanicke kupeny v Tescu a bol vyrobeny v CZ)
40 g maslo
citronova kora
100 g praskovy cukor
vanilkova prichut
1 CL kuchynsky skrob (maizena, solamil, gustin a pod)
(nabuduce si prepocitam napln na 750 g tvarohu, ale v zasade Vam by tych 500 g mohlo statit)
Napln slivkovo-makova :
50 g jemne mlety mak + horuca voda dobrych 50 ml (+ -)
2 balicky vanilinovy cukor
1 CL rum
170 g slivkovy lekvar
1/2 CL kychynsky skrob
Na dozdobenie hrozienka, mandlove lupienky
Pripravime si kvasok a nechame ho postat 10 minut.
Medzitym si do nadoby na miesanie navazime hladku muku, nakyprime ju a klepneme k nej 2 zltka.
Pridame pripraveny kvasok a vymiesime hladke cesto.
Cesto je mastnejsie, ako klasicke.
Dame ho do uzatvorenej nadoby kysnut, moje vykyslo asi po 60 minutach.
Kym cesto kysne pripravime si naplne.
Napln som si upravila podla nasej chuti…tvarohova je mozno sladsia ako zvycajne a vonia po vanilke. No a makova napln, je skor slivkovy lekvar zahusteny makom. Niekto ma radsej vela maku a ten je zvlhceny slivkovym lekvarom :D
Maslo, ktore ide do tvarohu necham uplne povolit.
Do tvarohu dam maslo, citronovu koru, cukor (mozete si ubrat) a par kvapiek vanilkovej prichute…ja sa nehanbim dat celu ampulku.
Vsetko vymiesame do hladka.
Do maku vylejem vriacu vodu…urcite menej ako 100 ml…kontrolujte si to postupnym lievanim
Pridame vanilinovy cukor, rum a slivkovy lekvar. Vymiesame.
Hotova napln nesmie tiect.
Vykysnute cesto rozdelime na dve casti. Ja som mala to cesto, dost mastne, tak som ho dokladne podsypala hladkou mukou a premiesila.
vyvalkame dva kruhy, na hrubku mensiu ako 1 cm, ja som valkala naozaj na tenko…tak 5mm, skoro ako linecke cesto.
Kruh cesta prenesieme na plech, vylozeny papierom na pecenie. Potrieme ho po celom povrchu polovicou tvarohovej plnky.
Polovicu tmavej plnky dame do sacku na krem, ktory este nema odstrihnuty koniec a upravime si ho na uzku spicku.
No a pomocou sacku , kolac lubovolne nazdobime.
Ja som na dokoncenie pouzila aj lupienky a hrozienka.
Dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov. Kolace som mala tenke, takze mi stacilo 15 minut a bol upeceny. Vy sa riadte svojou rurou.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4001
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Krásný