Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty | |
Čas prípravy: 2 hodina | |
Počet porcií (kusov): 12 |
Cesto: 3 vajcia, 80 g práškového cukru, 80 g polohrubej múky, 20 g maizeny, 2 lyžice kakaa, pol lyžičky kypriaceho prášku do pečiva,
Žltá plnka: 200 ml mlieka, 15 g želatíny, 300 g mäkkého tvarohu, 50 g práškového cukru, 2 vanilínové cukru,
5 g žlté potravinárske farbivo,
Čokoládová plnka: 200 ml mlieka, 15 g želatíny, 300 g mäkkého tvarohu, 70 g práškového cukru, 40 g strúhanej tmavej čokolády, 450 g broskýň,
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme polohrubú múku s kypriacim práškom, maizenu, kakao, tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Cesto dáme do okrúhlej vymastenej, múkou vysypanej formy, upečieme a necháme vychladnúť. Korpus môžeme pokvapkať ovocnou šťavou. Na žltú plnku rozpustíme v mlieku želatínu a na miernom ohni zohrejeme. Tvaroh, práškový cukor a farbivo vymiešame. Pridáme uvarenú želatínu a všetko premiešame. Plnku dáme na piškótový korpus a odložíme na 30 minút odstáť na chladné miesto. Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku, olúpeme a nakrájame na kúsky, ktoré rozložíme na žltú plnku. Na čokoládovú plnku namočíme želatínu v mlieku a necháme rozpustiť na miernom ohni. Tvaroh a práškový cukor premiešame. Pridáme rozvarenú želatínu, nastrúhanú čokoládu a zmiešame. Plnku rovnomerne roztrieme na ovocie. Tortu odložíme stuhnúť do chladničky na pár hodín.
Autor: Terezka (Terezka Fulková) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|