Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 70 minút | |
Počet porcií (kusov): 1 |
Na 1 baklažán ( lilek ) - počet baklažánov zvolíme podľa počtu osôb : 2 paradajky, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, asi 150 g syra ( eidam ), soľ
Baklažán narežeme po dĺžke na plátky tak, že ho pri užšom konci nedorežeme úplne, aby sa nerozpadol. Plochy plátkov potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme. Cibuľu a paradajky narežeme na kolieska. Baklažán vložíme do vymasteného pekáčika a plníme medzery : do každej medzery dáme kolieska paradajok a cibule ( koľko vojde vedľa seba ). 2/3 syra narežeme na tenšie plátky a vkladáme takisto do medzier. Pekáčik prikryjeme a v rúre pri 200°C dusíme asi 50 minút. Potom odkryjeme, posypeme zvyšným postrúhaným syrom a odkryté necháme dopiecť, kým sa syr neupečie do ružova.
Zdroj : Hľadala som niečo extra z baklažánov a našla som. Autorkou receptu je Marcela Krištofíková, recept je z www.mimibazar.sk.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vyskúšala som , nebolo by zlé ani s opraženou slaninkou, alebo vloženými opečenými plátkami slaninky do vejarika spolu so zeleninkou
Terezka, dobre to vypadá a je to novinka. Jeden baklažán na jednu osobu?, alebo podľa velkosti. Bodík dávam
To vzpadá moc hezky a určitě tak bude i chutnat.